04 / 05 / 2024

Büyük bayram ikramiyesi güncellemesi. Kapsam genişledi, artık bu kişiler de ikramiye alacak

Büyük bayram ikramiyesi güncellemesi. Kapsam genişledi, artık bu kişiler de ikramiye alacak

Türkiye'de bayram ikramiyesinden genelde emekli vatandaşların faydalandığı biliniyordu. Ancak bayram ikramiyelerine kapsam güncellemesi geldi. Kapsamın genişletildi. Bu kapsamdaki vatandaşlar da ikramiye alacak. İşte detaylar...



Ramazan Bayramı esnasında emeklilere 2 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesinin, bu bayramda ne kadar olacağı merak ediliyor. Bir kesim ikramiyelerin yine 2 bin TL olarak ödenebileceğini işaret ederken, diğer kesim ise ödemelerin 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında olabileceğine dikkat çekiyor. Emekliler ise bu miktarın kesinleşmesini bekliyor.

İkramiyeler konusundaki bir diğer gelişme ise bu ödemelerin kapsamının genişletilmesi ile alakalı. Önceden ikramiyelerden sadece emekliler faydalanırken yeni güncelleme ile kapsam genişletilmiş oldu. Bayram ikramiyelerinden, yaşlı aylığı alanlar, ölüm aylığı almakta olanlar, iş görmezlik ödeneği alanlar, malul aylığı almakta olanlar faydalanabilecekler. Ayrıca şehit ve gazi yakınları, şampiyon olan sporcular, terör nedeniyle zarar görmüş olan sivil vatandaşlar, korucular ve bunların hak sahipleri de artık ikramiye alabilecekler.


Geri Dön