16 / 05 / 2024

Büyük deprem için son 3 gün! Uzmanlar saat verip ayrıntıları açıkladı!

Büyük deprem için son 3 gün! Uzmanlar saat verip ayrıntıları açıkladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Düzce Depremi'nin yıldönümü olan 12 Kasım tarihinde ülke genelinde büyük bir tatbikat düzenlemek için hazırlanıyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer, tatbikatla ilgili son dakika detaylarını paylaştı. İşte ayrıntılar...



AFAD Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım'da gerçekleştirilecek deprem tatbikatı ile ilgili olarak, geçtiğimiz seneki eğitim yılında 56 milyon insana afet farkındalığı noktasında ulaşıldığının altını çizdi. 

NTV'de yer alan habere göre; sosyal medya aracılığıyla tatbikatın nasıl olacağını paylaştıklarını söyleyen Yunus Sezer, "Öncesi ve sonrası yapılacaklarla ilgili kamu spotları da yayımladık. 

Bu tatbikatlar ülke kapasitesini kullanmayı yoğun bir şekilde öğreniyoruz ve eksiklerimizi tespit ediyoruz" açıklamasında bulundu ve bugün de dahil olmak üzere Cuma ve Cumartesi günleri 3 adet bilgilendirme mesajı yollanacağının altını çizdi. Bu tatbikata bu şekilde dikkat çekileceğini belirten Sezer, herkesin katılımını bekleyeceklerini söyledi. 

Büyük deprem için son 3 gün! Uzmanlar saat verip ayrıntıları açıkladı!

"Önce bir sesli uyarı gelecek, 'Türkiye genelinde deprem anı ülke tatbikatıdır, bütün vatandaşlarımız tatbikata katılacaktır' duyurusu yapılacak" ifadelerini kullanan Sezer, 12 Kasım günü tatbikat anında televizyon ve radyolardan mesajın iletileceğini dile getirdi. 

Korkuya neden olmaması sebebiyle siren sesinin verilmeyeceğine dikkat çeken Sezer, "Vatandaşlarımızdan sadece 'çök-kapan ve tutun' hareketini bekliyoruz. Toplanma alanlarına gitmelerini bu tatbikatta planlamadık" şeklinde konuştu. 

Hafta başında Sezer, Türkiye’nin deprem gerçeği ile ilgili sadece 2022 yılında şu ana kadar 17 bin deprem yaşandığını aktardı. Aletsel dönemden, yani 1900'den bu güne 6,5 ve üzeri büyüklükte 19 adet yıkıcı deprem yaşandığı da bu açıklamada belirtildi. 

Büyük deprem için son 3 gün! Uzmanlar saat verip ayrıntıları açıkladı!

Sezer, kendisine yöneltilen "Deprem hazırlıkları kapsamında siz neler yapıyorsunuz son dönemde?" sorusunu, kendi sitelerinden paylaşılan önerilerin okunmasını rica ettiğini söyleyerek, öncelikle aile planlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

"'Biz aile olarak ne yapabiliriz, nasıl buluşacağız, haberleşeceğiz' diye sorulmalı. Çök-kapan-tutun yapabileceğimiz yerleri tespit etmemiz gerekiyor" açıklamasında bulunan Yunus Sezer, afet sonrasında kesinlikle telefon görüşmelerini istemediklerine, çünkü hatlarda yoğunluk olabildiğine ya da kesilmeler yaşanabildiğine dikkat çekti. 

Sezer, konuyla ilgili açıklamasını "Bizim uygulamamız üzerinden ya da SMS üzerinden haberleşmelerini rica ediyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

TOKİ 28 ildeki 325 iş yerini yüzde 30 peşinat ve 120 ay vade fırsatıyla satıyor! 165 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Bakanlık resmen düğmeye bastı! Asgari ücrette son dakika bombası! O rakamın üzerinde olması artık kesin! Hemen bir bakın

POMEM duyurdu! 12 bin polis alınacak! Sınavlar başlıyor! İşte başvuru ayrıntıları

Migros'ta yetişen alıyor kampanyası! Yüzde 50'ye varan indirim! Çay 29 TL, kıyma 44 TL! 9 Kasım 2022 fiyat listesi...

Geri Dön