03 / 05 / 2024

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.



Medyascopetv'den Ali Macit'in haberine göre; Özkan, İstanbul depremine ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"İstanbul beklenen büyük Marmara Depremi’ne hazır mı? İstanbul genelinde mevcut envantere göre 1 milyon 166 bin bina bulunuyor. İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde İBB’nin Hızlı Tarama Yöntemleri ile Bina İncelemesi Projesi’nin 33 ilçeye ait sonuçlarına göre 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın orta hasar alacağı tahmin ediliyor. Bu da yüz binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olabilir. Yani görülüyor ki İstanbul depreme hazırlıklı değil.

Büyük depremde İstanbul daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

Deprem denilince en çok merak edilen konulardan biri de toplanma ve barınma alanları. Bu çalışmaların altyapısını İBB hazırladı ve AFAD’a sundu. Terminolojisinde de değişikliğe gidildi. Artık önceki gibi toplanma alanı, barınma, çadır alanı değil, acil toplanma alanı ve çadır alanı olarak iki ayrı sınıfa ayrıldı bunlar. Bu planın adı, ‘afet sonrası tahliye, yerleştirme, hayatın sürdürülebilirliğinin sağlanması planı’. Buna göre 5 bin 599 adet acil toplanma alanı, 130 çadır alanı, 28 hayvan barınağı, 36 kültür ve mali değer tahliye alanı, 197 transfer alanı belirlendi. İBB bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların bireysel başvuru yapabilmeleri için ‘binatespiti.ibb.istanbul’ internet sitesi de yayına açıldı.14 ilçede yeni kentsel dönüşüm projelendirme çalışması başlatıldı. Beş ilçede de uygulamaya yönelik projelendirme çalışmaları devam etmekte. Görüldüğü gibi İBB her konuda kamusal görevi, sorumluluğu gereği her kurumla işbirliği yapıyor."

İstanbullulara kötü haber! 48 bin bina ağır hasar alacak!

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması!

Marmara depremi mercek altında!


Geri Dön