Kent Haberleri

Büyük İstanbul depremi için sıra dışı açıklama! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 8 şiddetinde hissedilecek ilçeleri sıraladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından olası İstanbul depremi yeniden gündeme oturdu ve uzman isimler peş peşe açıklamalarını yapmaya başladı.   

Adeta bir İstanbul seferberliği içerisine girilirken bazı uzmanlar İstanbul'da her an 7'den büyük bir depremin meydana gelebileceğine, bazı uzmanlar ise 2045 yılına kadar şehirde büyük bir deprem olmayacağına dikkat çekti. 

Uzman isimlerin yaptığı İstanbul depremi açıklamaları yakından takip edilirken, Gazeteci Melis Güvenç'in YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da son dakika açıklamalarıyla gündem oldu. 

Büyük İstanbul depremi için sıra dışı açıklama! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 8 şiddetinde hissedilecek ilçeleri sıraladı!

İstanbul için gereksiz korku ve panik oluşturulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, şehirde büyük bir depremin olma olasılığının yüzde 1 olduğunu vurguladı. 

Haber Global'de yer alan habere göre; "İstanbul için gereksiz bir korku ve panik yaratıldı. 10 yıl içerisinde 6.5 büyüklüğünde bir deprem olması yüzde 1 ihtimal" açıklamasında bulunan Şener Üşümezsoy, İstanbul'da meydana gelecek olası bir büyük depremin büyüklüğünün 6.5'i aşmayacağını da yineledi. 

8 ŞİDDETİNDE HİSSEDİLECEK 

"Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesinde 6.5'luk bir deprem 8 şiddetinde hissedilecek" diye konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, büyük heyelanların olacağına dikkat çekti. 

Kimsenin evinden bu panikle taşınmasına gerek olmadığını vurgulayan Şener Üşümezsoyi ancak hala Ataköy ve Avcılar'a bataklık üzerinde gökdelenler inşa edildiğinin, buralara taşınılmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaşanan yıkımların ardından İstanbul'da başladığı iddia edilen deprem göçü ile ilgili de konuşan Prof. Üşümezsoy, şehirde gereksiz bir korku ve panik oluşturulduğunu yineledi. 

Bu gelişmelerin yanı sıra geçtiğimiz Salı günü ve bugün sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde 2 deprem meydana geldi. İstanbulluları tedirgin eden büyük deprem gündemden düşmezken, Marmara açıklarında meydana gelen bu depremler korkuları yine artırdı. 

Marmara Denizi'nde bugün  08:28'de meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 3.9, Kandilli 4.2 olarak açıkladı. AFAD depremin Bursa'nın Karacabey açıklarında meydana geldiğini duyururken, Kandilli'den yapılan açıklamada Balıkesir açıklarında yaşandığı ifade edildi.

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

Marmara Denizi'nde deprem! AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika! 

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!