29 / 04 / 2024

Büyükçekmece Toskana Orizzonte'de satışlar başladı!

Büyükçekmece Toskana Orizzonte'de satışlar başladı!

Emaar Türkiye’nin, Büyükçekmece’deki 700 milyon dolarlık Toskana Vadisi’nin 200 milyon dolarlık üçüncü fazı olan Toskana Orizzonte, Arıkan Yapı tarafından tek katlı villa konseptiyle inşa ediliyor.



Emaar Türkiye’nin, Büyükçekmece’deki 700 milyon dolarlık Toskana Vadisi’nin 200 milyon dolarlık üçüncü fazı olan Toskana Orizzonte, Arıkan Yapı tarafından tek katlı villa konseptiyle inşa ediliyor. Arıkan Yapı’nın geliştirdiği tek katlı yaşam konsepti, 187 yeni villada hayata geçecek. 450 dönüm üzerinde yer alan Toskana Orizzonte’de ilk kez yüzde 1 KDV ile satılan 31 adet villa da yer alacak. 

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Toskana Orizzonte’de yer alan 187 villanın ilk etapta 107’sini satışa çıkardıklarını belirterek, “Ön satış döneminde 50 adet satış yaptık. Projede, 3 ile 7 oda arasında değişen 8 farklı tipte villa yer alıyor. 140 metrekarelik seçeneğimiz ile ilk kez yüzde 1 KDV ile satılan villa da geliştirmiş olduk” dedi.

 

İtalyanca’da ‘ufuk çizgisi’ anlamına gelen Toskana Orizzonte projesinde yer alan villaların ortalama metrekare fiyatı 2 bin 500 dolardan başlıyor. 625 bin dolardan başlayan fiyatlar, tek katta 644 metrekare genişliğinde olan ve 4 dönümlük bahçesi olan villada 2.6 milyon dolara kadar çıkıyor. 

 

65 bin m2 kullanmadı 

Habip Arıkan, tek katlı villa konsepti için projedeki imar haklarını bile kullanmadıklarını belirterek, “800 metrekare inşaat yapabileceğimiz yerde 300 metrekare yaptık. Toskana Orizzonte genelinde kullanmadığımız imar hakkımız 65 bin metrekareyi buldu. Neredeyse orta ölçekli bir proje daha yapılabilir” diye konuştu. Tek parsel üzerinde toplam  1 milyon 68 bin metrekarelik alanda hayata geçen Toskana Vadisi tamamlandığında 485 villadan oluşacak. 

Emaar Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Türüdü Şen ise, tek katlı yaşam konseptiyle Toskana Vadisi’nin tamamlandığını söyledi. 



Vatan 


Geri Dön