28 / 04 / 2024

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Seferihisar Atatürk Mahallesi sınırları içinde kalan 5700 ada 2, 5 ve 8 parsellere yönelik olarak hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onaylanmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre planların onaylanmasından sonra bölgenin parselasyon planları hazırlandı ve askıya çıkarıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmış olan 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulamasına dair parselasyon planına bir ay boyunca itiraz edilebilecek.

Söz konusu planlarla beraber İzmir-Seferihisar-Doğanbey Termal Turizm Merkezi sınırı kalan toplamda 33 hektarlık alanına otel ve günübirlik tesisler yapılmasının önü açıldı.

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

PLANLANIN AYRINTILARI 


Egede Son Söz'den Metehan Ud'un haberine göre askıya çıkarılmış olan planlarla beraber İzmir-Seferihisar-Doğanbey Termal Turizm Merkezi sınırı kalan toplamda 33 hektarlık alanına otel ve günübirlik tesisler yapılmasının önü açıldı. Bu planlara göre parselin yüzde 51’i otel, yüzde 15’i günübirlik tesis, yüzde 11’i park alanı şeklinde ayrıldı.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 3. derece doğal SİT alanında kalan otel alanı için 0,45 emsal hakkı ve 5 kata kadar yapılaşma izni de verildi. Ayrıca söz konusu parsellere yapılması planlanan tesisin toplam yatak kapasitesinin de 2 bin 441 olacağı da açıklama raporunda belirtildi. Parsellerin mülkiyeti ise Golda Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne ait. Şirket de eski ismi Kombassan olan Konya merkezli Bera Holding bünyesinde bulunuyor.


İZMİR BÜYÜKŞEHİR KARŞI ÇIKMIŞTI 

Diğer bir taraftan ilk olarak askıya çıkarılmış olan 5 binlik ve binlik planlarına  İzmir  Büyükşehir Belediyesi karşı çıkmıştı. Planın görüş yazısında söz konusu bölgenin hem arkeolojik hem de doğal SİT olduğu ifade edilerek turizm kararının şehircilik ve planlama esaslarına aykırı olduğuna da dikkat çekilmişti.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

TOKİ'den yeni yıl fırsatı! 4 bin 732 TL taksitle 2+1 konut satacak!

Ev almayı düşünenler dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor!


Geri Dön