01 / 05 / 2024

Büyükşehir'in büfesini Muratpaşa sahiplendi!

Büyükşehir'in büfesini Muratpaşa sahiplendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi arasında yaşanan büfe olayında Büyükşehir'e ait bir büfenin Muratpaşa'ya verildiği ortaya çıktı. Büfe, bulunduğu parkı işgal etti belediye ise seyirci kaldı.



Büyükşehir'in büfesini Muratpaşa sahiplendi. 2010,da Ekdağ ekmek büfesi olarak açılan büfede herşey satılmaya başlandı. Büfe, bulunduğu parkı işgal etti belediye ise seyirci kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi arasında yaşanan büfe olayında Büyükşehir'e ait bir büfenin Muratpaşa'ya verildiği ortaya çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin oluşmasıyla birlikte bünyesinde bulunan 22 Ekdağ büfesi için bilirkişi raporu hazırlattı ve hazırlanan raporda bilirkişi 7 büfeyi, sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle Muratpaşa Belediyesine devretme kararı aldı. Ancak bu 7 büfe yetmedi ve Muratpaşa Belediyesi fazladan bir büfeye daha el koydu. Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen tarafından 8 olarak belirtilen büfelerin sayısına "Planlama ve imar Komisyonu" aldığı karar ile 8 olarak onaylarken "Plan ve Bütçe Komisyonu" ise 7 olarak karar aldı. Böylece bilirkişi raporuna bağlı Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olan Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi'nde kütüphane önünde park yanındaki büfe; Muratpaşa Belediyesi tarafından kiraya verildi. Büyükşehir sınırlarındaki büfe Muratpaşa Belediyesi'ne devredildi devredilmesine de büfe gittikçe büyüdü ve bulunduğu parkta dev bir alanı da işgal etti. Belediye bu işgale gıkını çıkarmıyor. Herkes bu büfenin kime ait olduğunu merak ediyor. Büfe sahibinin Tuğçe Akbal olduğu ileri sürülüyor. Uşak CHP İl yönetiminin tavsiyesiyle bu büfenin verildiği kulislerde dolaşan bilgiler arasında.
Ekmek büfesi olan büfenin 2010'da ekmek büfesi olarak kurulduğu ancak her türlü ürünün satıldığı bir büfeye dönüştürüldüğü öğrenildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise elinde bulunan bilirkişi kararına rağmen Muratpaşa Belediyesinden ne kiranın geri ödenmesi konusunda hesap soruyor ne de bu büfenin durumunu araştırıyor.

Antalya Akdeniz Manşet

Geri Dön