18 / 05 / 2024

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi, Kocaeli'de başladı!

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi, Kocaeli'de başladı!

Başiskele ilçesindeki otelde düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Bünyamin Karagöz, katılımcılara tecrübe ve bilgilerini aktardıklarını söyledi.




Büyükşehirler Bilişim Zirvesi, Kocaeli'de başladı. Başiskele ilçesindeki otelde düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Bünyamin Karagöz, katılımcılara tecrübe ve bilgilerini aktardıklarını söyledi.


Paylaşımlarla büyükşehir belediyelerinde yapılacak çalışmalara ivme kazandırmak istediklerini ifade eden Karagöz, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerine yoğunlaştıklarını kaydetti.


Karagöz, EBYS uygulamasını kamu kurum ve kuruluşlarına yapacakları protokol çerçevesinde verdiklerini dile getirerek, "Ücretsiz veriyoruz. 2 yıldır bu uygulamalar hakkındaki edindiğimiz bilgileri onlarla paylaşıyoruz. Kullanıcılar, EBYS ilk hayata geçtiğinde zorlandı ama daha sonra alıştılar. Her kişinin kullanıcı adı var. Sabah işe geldikleri zaman kendileriyle ilgili süreçler, EBYS üzerinden yürütüldüğü için işlemleri standart yazışma şablonları üzerinden gerçekleştiriyorlar" diye konuştu.


Sistem sayesinde ıslak imza kullanılmadığını vurgulayan Karagöz, bakanlık olarak işlemlerde kağıt kullanmadıklarını bildirdi.


Karagöz, kağıt olarak gelen talebin sisteme işlendiğini belirterek, "Birimlerde kağıt dolaşmıyor. Elektronik ortamdaki talep dolaşıyor. Şu anda EBYS'yi aktif olarak 8 kurum kullanıyor. Diğer kurumlarda hazırlık aşaması var. Bununla ilgili zorunluluk var, Başbakanlığın çıkardığı zorunluluk var. Her türlü hizmetlerin elektronik ortama taşınması gerekiyor. Bu konuda birimlerimiz çalışıyor" şeklinde konuştu.


Çeşitli konularda toplantıların yapılacağı zirve, yarın sona erecek.



AA


Geri Dön