02 / 05 / 2024

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi sona erdi!

Büyükşehirler Bilişim Zirvesi sona erdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi misafirliğinde gerçekleştirilen Büyükşehirler Bilişim Zirvesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu ve Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran da katıldı...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi misafirliğinde Başiskele Welborn Hotel’de gerçekleştirilen Büyükşehirler Bilişim Zirvesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu, Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi CBS Geliştirme Uzmanı Yusuf Ziya Demirci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AYKOME Şube Müdürü Volkan Torpil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CBS Müdürü Yunus Tekel ve İş Zekası Uzmanı Fikret Ergün, ‘’bilişim ve teknoloji’’ konuları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. İki gün süren Büyükşehirler Bilişim Zirvesi, veda pastasının kesilmesiyle sona erdi.


TEKNOLOJİ HAYATIMIZIN PARÇASI


Büyükşehirler Bilişim Zirvesi’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu, ‘’Amacımız kentimizi yönetmek ve bunu yaparken de bilim ve teknolojiden elbette yararlanacağız. Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir öğesi, biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiyi en kaliteli şekilde şehrimizde kullanıyoruz ve bunu yaparken de en düşük maliyet ile en verimli hizmeti gerçekleştirme gayesindeyiz ‘’ dedi.


CBS BİLGİ SİSTEMİ ANLATILDI


Strateji Geliştirme Daire Başkanı Çolakoğlu, CBS(Coğrafi Bilgi Sistemi) hakkında 30 Büyükşehir’den gelen konuklara bilgi verdi. Yöneticilerin Coğrafi Bilgi Sistemi’ni oluşturarak Kocaeli ile ilgili her detaya daha kolay bir şekilde ulaşılabildiğinden bahseden Çolakoğlu, bu sistem sayesinde vatandaşların da Kocaeli’de olan işlerle ilgili bilgi sahibi olabildiğini söyledi.


VERİ KAPASİTESİ ARTTIRILDI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi İş Zekası Uzmanı Fikret Ergün, Büyükşehir ‘in 2007’den sonra sayısal verilere geçtiğini ve hizmet ederken sayısal verilerden yararlandığını, bu bağlamda veri kapasitesinin artması ile birlikte sistemin sağladığı kolaylıklardan bahsetti. Ergün, ‘’Veriye daha hızlı ve daha kolay ulaşım noktasında teknolojiyi en üst düzeyde kullanıyoruz. Bu şehrimize hizmetimizi hızlandırıyor’’ ifadesini kullandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön