05 / 05 / 2024

Büyüme yavaşlasa bile Microsoft, Amazon'da kazanmaya devam ediyor

Büyüme yavaşlasa bile Microsoft, Amazon'da kazanmaya devam ediyor

Şirketler belirsiz bir ekonomide harcamaları kısmanın yollarını ararken, bulut altyapısı pazarı için zorlu bir çeyrek oldu. Bunu güçlü dolar ve zayıf Çin piyasasıyla  birleştirdiğinizde, pazar %21'lik bir büyümeye yavaşladı, bu önceki yıl gördüğümüz %36'lık büyümeden ani bir düşüş .



Amazon bulut geliri önceki yıla göre mütevazı bir şekilde %20 arttı ve şirket, kazanç çağrısında büyümenin yılın ilk ayında daha da düştüğünü kabul etti. Bu arada Microsoft,  önceki çeyreğe göre %24 olan bulut büyümesini %22 olarak bildirdi ve Google Cloud geliri önceki çeyrekteki %38'lik büyümeden %32 arttı.

Amazon pazara ilk giren oldu ve uzun bir avantaj elde etti, ancak görünüşe göre pazar yıllarca süren istikrarlı büyümenin ardından yavaşlarken, baş rakibi Microsoft'a onlardan kazanç elde etmesi için biraz açıklık sağlıyor. En azından kısmen, Amazon'un pazar olgunluğunun nihayet onu yakalaması ve Microsoft'un genel olarak yavaşlayan harcamalarına rağmen bir miktar avantaj elde edebilmesi gerçeğinden kaynaklanıyor olabilir.

Büyüme yavaşlasa bile Microsoft, Amazon da kazanmaya devam ediyor

Synergy baş analisti John Dinsdale, bu çeyrekteki düşüşün kısa vadeli sorunlar olduğuna inandığı üç temel neden olduğunu ve gelecek için iyimser olduğunu söylüyor. “Üç ana faktör var. Güçlenen ABD doları, ABD dışındaki birçok pazarın görünen büyüme oranını azaltıyor; büyük Çin pazarı, pandemi sorunları ve yerel politikalar tarafından kısıtlanmaya devam ediyor; ve kötüleşen ekonomi, bazı işletmelerin bulut hizmetleri harcamalarını daha yakından incelemesine neden oldu. Bu faktörler öncelikle kısa vadeli olmalı ve Synergy, büyüme oranlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde güçlü kalacağını tahmin ediyor” dedi.

Android 14 özellikleri nedir! İşte yeni güncellemeyi alacak telefonlar

Yapay zeka günden güne gelişiyor! Bilim insanları şimdi de bunu deniyor 

İşten çıkarmalar Dell ile devam ediyor! 6.650 kişiyi etkileyecek


Geri Dön