27 / 04 / 2024

BW PLUS The President Hotel’e, Çevre Dostu Sertifikası!

BW PLUS The President Hotel’e, Çevre Dostu Sertifikası!

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Küresel Isınma Kurultayı Yürütme Komitesi tarafından, İstanbul Beyazıt’taki BW PLUS The President Hotel’e ‘Çevre Dostu Sertifikası’ verildi.



İstanbul’un ilk, Türkiye’nin ikinci Yeşil Yıldız belgesini alan BW PLUS The President Hotel’in ‘Çevre Dostu Sertifikası’nı, BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Gülseren Vatansever aldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi projesi kapsamında, İstanbul’un ilk ‘Yeşil Yıldız’ belgesini alan tesisi olmaktan duydukları gururu da dile getiren BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Gülseren Vatansever, şunları söyledi: 

“Otelimizde; özellikle enerji tasarrufu ve enerji geri kazanım uygulamalarıyla küresel ısınma ile mücadeleye katkı sunuyoruz. Bunun yanında, su tüketimi ve atık oluşumunu azaltmaya yönelik uygulamalar ve geri dönüşüm çalışmalarıyla çevre bilinci oluşturuyoruz; personelimize sürekli verdiğimiz eğitimlerle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın öncülüğünü yapıyoruz. Ekibim ile Çevre Dostu Sertifikası almanın haklı gururunu yaşamaktayız.” dedi. 


7.Küresel Isınma Kurultayı, 16 Eylül’de İSO Meclis Salonu’nda

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl 7.Küresel Isınma Kurultayı’nın “Enerjini Geleceğe Harca” temasıyla, 16 Eylül 2015'te İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacağını belirtti. Celal Toprak, Enerji Verimliği Derneği Başkanı da olan İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve İTO ailesine destekleri için EGD adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından, geçen yıl düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı'na destek olan kişi ve kurumlara ‘Çevre Dostu Sertifikası’ verildi.


Küresel Isınma Kurultayı kitabı hazırlandı

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)’nin,  14 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü'nde düzenlemiş olduğu Küresel Isınma Kurultayı'nın  kitabını da yayınlandı. 114 sayfadan oluşan kitapta; Kurultay’a toplumun tüm kesimlerinden katılan konuşmacıların ve programın forum bölümünde söz alan katılımcıların görüş, değerlendirme ve mesajları yer aldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) katkısıyla yayına hazırlanan kitapta, toplumun birçok kesiminden temsilcilerin  yorum ve analizlerini bir arada bulunuyor. Kitabın, Küresel Isınmanın, Türkiye ve dünyadaki etkileri ve acil alınması gereken tedbirler açısından "rehber" niteliği taşıdığı da ifade ediliyor.  



Geri Dön