04 / 05 / 2024

Cahit Bağcı Alaca projelerini anlattı!

Cahit Bağcı Alaca projelerini anlattı!

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Alaca’ya yeni yapılacak yatırımları açıkladı. Bağcı yatırımların gerçekleştirileceği arazilerle ilgili de bilgi aldı.




AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Alaca’ya yeni yapılacak yatırımları açıkladı.

Cumartesi günü Alaca’da incelemelerde bulunan Bağcı, yeni yatırımlarla ilgili ilçe halkını bilgilendirirken, yatırımların gerçekleştirileceği arazilerle ilgili de bilgi aldı.

Bağcı’ya Alaca ziyareti sırasında, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Belediye Başkan Vekili Secaattin Arklan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Polattaş, İl Genel Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, Alaca İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Karagöz, Ekrem Şahin, Alaca Gençlik Kolları Başkanı Emre Çağlar, Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş eşlik etti.

İlk olarak Alaca İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Bağcı, yeniden İlçe Başkanı seçilen Ümit Tokgöz’ü tebrik ederek başarılar diledi.

Bağcı daha sonra ilçe meydanında halkla görüşerek doğalgaz yatırımı konusunda bilgilendirme yaptı.

Güreş sporunu geliştirmek, gençleri spor faaliyetlerine yakınlaştırmak amacıyla ilçeye bir Güreş Antrenman Salonu yaptıracaklarını kaydeden Bağcı, tesis içerisinde kondisyon salonu, duş bölümleri, soyunma odaları ve diğer bölümlerin de bulunacağını, Osmancık İlçesi’ne yapılan tesisin aynısını Alaca’da da yaptırmak istediklerini açıkladı.

TOKİ evlerinde de incelemelerde bulunan Bağcı, 192 konutluk ikinci etap projenin hazır olduğunu ve onaylandığını, Şubat ayında Kamu İhale Kurumu’ndan ihale tarihi isteyeceklerini, Mart ayı için ihale tarihi almayı hedeflediklerini, eğer ihaleye itiraz olmazsa Nisan-Mayıs aylarında ihalenin sonuçlanabileceğini, Temmuz ayına kadar şantiyeyi kurup ilk kazmayı vuracaklarını, konutların hızla tamamlanarak Alaca halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

Vatandaşı ev sahibi yapmak için kolları sıvadıklarının altını çizen Bağcı, çalışmalarda kendilerine destek veren Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Bağcı, Alaca’ya İmam Hatip Lisesi kampüsü kazandırmak için de kararlı olduklarını vurgulayarak, kampusün önemli bir ihtiyaç olduğunu, spor salonu, yurt, okul binası ve tatbikat camiini içerisine alan yatırımı en kısa zamanda hizmete açacaklarını söyledi.

Milletvekili Bağcı’nın bir diğer müjdesi de Gençlik Merkezi oldu. Alaca Gençlik Merkezi’nin inşa edileceği arsayı inceleyen Bağcı, burada yaptığı açıklamada Gençlik Merkezi inşaatının 2015 yılı içerisinde tamamlanacağı ve arsanın spor alanları ile donatılacağı müjdesini verdi.


ALACA AVNİ ÇELİK MYO’DA İNCELEME

Bağcı daha sonra, Alaca İlçesi’nde inşaatı devam eden ve bitme aşamasına gelen Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Binayı beğenen Milletvekili Bağcı, Alaca’ya böyle bir yatırımı kazandıran İşadamı Avni Çelik’e teşekkür etti.

Bağcı, Alacalıların 2016 kışında doğalgaza kavuşacağını da söyledi. 

Yatırımlarla ilgili ilçe halkını bilgilendiren Milletvekili Bağcı, 2015 yatırım programında yer alan doğalgaz için önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Bağcı, "Alaca İlçemize doğalgaz getirme ile ilgili projeye 2011 yılında başladık. İlk olarak talep örgütlenmesi yapıldı. Bu arada Türkiye genelinde bütün ilçelerden doğalgaz talepleri gelince Bakanlar Kurulu işi bir kurala bağlamak istedi ve bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkartıldı. Çorum’dan, Alaca, Osmancık ve İskilip olmak üzere 3 ilçemiz ile ilgili resmi süreç başlatıldı. 3 ilçeye doğalgaz getirilmesi için 2014 yatırım programı kapsamında proje ihalesi yapıldı. 2015 yatırım programında 3 ilçemizin doğalgaz boru hattının yapımı yer almaktadır. Önümüzdeki aylarda yapım ihalesine başlanacaktır. Hedefimiz 2016 kışında halkımızı doğalgaza kavuşturmaktır" dedi. Bağcı, Alaca ziyareti kapsamında Alacahöyük Köyü’nü de ziyaret etti.

Alacahöyük Jandarma Komutanlığı’na uğrayarak askerle görüşen Milletvekili Bağcı, askerlere hatır sordu, bölgenin asayiş durumu hakkında bilgiler aldı.

Milletvekili Bağcı, Uzman Çavuş Sercan Turan ile bir süre sohbet ettikten sonra komutanlık binasında ayrıldı.

Milletvekili Cahit Bağcı Alacahöyük, Hattuşa, Yazılıkaya, Ortaköy-Şapinuva ile büyük bir tarihi birikime sahip olduğunu, Hitit medeniyetinin kalıntılarının bulunduğu bu bölgeyi turizm yolları projesi ile birbirine bağlayacaklarını söyledi.

Çorum’da tüm tarihi merkezleri turizm yolları ile birbirine bağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bağcı, bu çerçevede Alacahöyük yolunun yapıldığını, şimdi ise diğer yolları yaptırmanın çabası içerisinde olduklarını, Alacahöyük’ten giren bir kişinin Hattuşa’dan, Ortaköy’den çıkabileceği bir yol ağı kurulacağını, bunun da turizmi önemli ölçüde canlandıracağını kaydetti.


Yıldız Haber


Geri Dön