11 / 05 / 2024

Cahit Bağcı İskilip projelerini anlattı!

Cahit Bağcı İskilip projelerini anlattı!

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr.Cahit Bağcı incelemelerde bulunmak ve yatırımlarla ilgili çalışmalarda yapmak üzere İskilip'e gitti, Bağcı, ilçedeki yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu...




AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr.Cahit Bağcı incelemelerde bulunmak ve yatırımlarla ilgili çalışmalarda yapmak üzere İskilip'e gitti.

 

3 İLÇENİN  Ankara  YOLU’NUN YAPIMINA BAŞLANDI

Ankara'dan İskilip'e gelirken yol şantiyesine uğrayan Bağcı, Şantiye şefinden bilgi aldı. Bağcı işin hayırlı olmasını dileyerek kazasız bitirmek dileğinde bulunarak, "yaz kış çalışarak Oğuzlar, İskilip ve Bayat ilçelerimizi Ankara ve Batı illerimize bağlayan Çankırı yolunu 2 yıl içinde bitirmenizi istiyoruz. Kesinlikle ödenek sorunu yaşamayacaksınız" dedi.

 

BAĞCI İSKİLİPLİLERİ YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Cuma namazını İskilip Ulu Cami’inde kılan Bağcı, AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, İl Başkan Yardımcıları Av.İsmail Yağbat, Bünyamin Aydemir, Şahin Yıldız, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Başkanı Ali Koçkaya, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte hemşehrileri ile sohbet etti ve Bağcı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Doğalgazın ihale sürecinin tamamlanması nedeniyle teşekkür eden İskilipliler ne zaman başlanacağı konusunda Bağcı'dan bilgi aldılar.

 

İSKİLİP’TE DOĞALGAZ HATLARI DÖŞENECEK

Doğalgaz konusunda bilgi veren Bağcı " yapım ihalesi sonuçlandı. Çorum-Sungurlu-Ankara Ana Hattan İskilip’e hat  yapımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Aynı zamanda şehir içi hatların döşemesi için EPDK tarafından ÇORUMGAZ'a yetki verilmesi EPDK Kuruluna sunuldu. Yetki onayı alınır alınmaz Çorumgaz inşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki ay çalışmalara başlayacaktır. Size daha kaliteli bir yaşam sunmak için çalışıp çabalıyoruz. Biraz daha sabır ve anlayış diyoruz" dedi.

 

İSKİLİP HALKINA TEŞEKKÜR

Bağcı, Bekiroğlu ve Çatma "İskilipin yeraltı altyapısı tamamen yenilendi. içmesuyu, kanalizasyon yağmur suyu hatları yenilenirken çamur ve toz  nedeniyle çok sıkıntı çektiniz.Gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ediyoruz" dediler.

 

‘ANLAYIŞ VE ELBİRLİĞİ ŞART’

Bağcı ve Bekiroğlu İskilip Kaymakamı Şuayp Gürsoy'u makamında ziyaret ettiler. Çalışmalar ve yatırımlar konusunda karşılıklı işbirliğinin önemine değinen Bağcı İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy'a "İskilip manevi atmosferi ile herkesi kuşatıyor. Kaymakamlarımızın İskilip'e büyük emek ve katkıları var. Siz de gelir gelmez samimiyetle büyük bir gayret içindesiniz. Özellikle tanıtım çalışmaları ve restorasyon projeleri konusundaki ürettiğiniz projeleri önemsiyoruz ve destek sunmak için bizde çalışıyoruz. Anlayış ve elbirliği son derece önemli. Bu frekansı yakaladığımız zaman iş yapma süresi daha da kısalmaktadır ve hizmetler daha erken tamamlanmaktadır. Bizler ek ödenek temin ediyoruz. Sizlerde encümen üyelerimizle  köylere hizmet götürme birliği aracılığı ile kırsalda hemşehrilerimizin yaşamına projelerle katkı sunuyorsunuz. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz" dedi.

İlçe Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Bağcı ve Bekiroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti ve ilçede eğitim yatırımları, talepler ve ihtiyaçlar konusunda bilgi verdi ve özellikle kamu yatırımlarında arsa sorunu yaşandığını söyledi. Belediye Başkanı Çatma ise bu soruna çözüm üretmek için imar planı düzenlemesi içinde oldukları bilgisini verdi.

 

‘HASTANE YILSONUNA BİTECEK’

Bağcı ziyaret sonrası İlçe Kaymakamı Gürsoy, Bekiroğlu ve Çatma ile Atıf Hoca Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ederek firma yetkililerinden bilgi aldı. İskilip Hastanesindeki gecikme nedeniyle daha fazla zaman kaybı yaşamak istemediklerini belirten Bağcı hastanenin yılsonuna tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Hastane yetkililerinin diyaliz ünitesinin genişletilmesi ihtiyacının olduğunu ve bu konunun Bakanlığa yazıldığının ifade edilmesi üzerine Bağcı Bakanlık Yatırım Dairesini arayarak proje tadilatına onay verilmesini istedi ve bu konuda olumlu cevap alan Bağcı, Diyaliz ünitesinin aynı anda 11 hastaya hizmet verecek şekilde düzenleneceğinin bilgisini verdi.

 

İSKİLİP'E YENİ BİR YÜKSEK OKUL İNŞA EDİLECEK

Bağcı, Kaymakam Gürsoy, AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu ve Belediye Başkanı Çatma Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulunu ziyaret ettiler. Okuldaki öğrencinin 300'e yaklaşması nedeniyle yeni derslik ve yurt sorunu yaşandığını ifade eden İskilip Belediye Başkanı Çatma, mülkiyeti belediyeye ait otobüs garajına Meslek Yüksel Okulu yapılmak üzere  üniversiteye devredildiğini belirtti. Bağcı Yüksek okulun inşaatının yatırım programına alınması için Kalkınma Bakanlığı ile görüşeceğini söyledi.

 

İSKİLİP CEZAEVİ PROJESİ HAZIRLANMAYA BAŞLANDI

Bağcı son olarak yeni cezaevi yapılmak üzere Adalet Bakanlığına devredilen arazide incelemelerde bulundu. İskilip Belediye Başkanı Çatma'dan söz konusu bölgenin içmesuyu ve yol gibi altyapısının yapıldığını ve imar planında 17 metrelik yol ayrıldığı bilgisini alan Bağcı 'Cezaevinde teknik proje yapımına başlandı. İnşallah önümüzdeki yıl inşaatının yapımına başlanması planlanmaktadır. Son derece önemli bir yatırım olup yakın takibimizdedir" dedi.

 

BEKİROĞLU: İSKİLİP BİZİ ANLADI VE BÜYÜK DESTEK VERDİ

Ziyaretler sonrası bir değerlendirmede bulunan Bağcı ve Bekiroğlu şu açıklamalarda bulundular. AKPARTİ İl Başkanı Bekiroğlu; " Tüm Çorumla birlikte İskilip ilçemiz 13 yıllık İktidarlarımızda Partimize inanmış ve güvenmiş ve % 70 i aşan destekler vermiştir. AK Parti tüm Türkiye'yi baştanbaşa imar ederken Çorumumuza, tüm ilçelerimize olduğu gibi İskilip ilçemize de büyük yatırımlar ve hizmetler getirmiştir. Her yıl hizmetlerimize yenileri eklenmektedir. İşte hemşehrilerimize, sulamanın, Ankara yolunun ve Kargın Göletinin başladığını müjdeledik ve yeni bir Yüksek Okul, Yurt, Meslek Lisesi, Kız İmam Hatip ve Cezaevi yapımı için kolları sıvadığımızı ve Doğalgazın yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledik. Hemşehrilerimizden bol dua ve destek aldık. Ülkemizin terör belasından kurtarılması istikrara ve huzura kavuşması için desteklerini istedik. İskiliplinin Partimize olan teveccühünü görünce moral bulduk. Daha çok çalışma sözü verdik" dedi.

 

BAĞCI: İSKİLİP ŞANTİYE GİBİ. YÜKSEK OKUL VE CEZAEVİ İSKİLİPE MÜHRÜMÜZ OLACAK

Bağcı değerlendirmesinde; " Tüm teşkilatlarımızla İskilip'te güzel bir çalışma ziyaretimiz oldu. Hemşerilerimizi yatırımlarla ilgili bilgilendirdik, gelişmeler ve yeni yatırım kararlarımız hakkında bilgiler verdik, görüşlerini dinledik. Her zaman olduğu gibi İskilipli hemşehrilerimizin teveccühü bizlere moral ve doping oldu. İskilip'e bir şey yapılmadı diyenlere en iyi cevabı yine İskilipli 1 Kasım’da verecek. İskilip'te söz verip vaatte bulunup yapmadığımız bir işimiz yoktur. Hodri meydan. Yeni hastane, adliye, halk eğitim, yurtlar, rıhtım, dere ıslahı ve taşkın koruma projeleri, temiz içmesuyu, yenilen içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları,enejji şebekesi yenilendi. Şimdi doğalgazı da ekleyecek ve altyapı sorunu kökten çözecek, kaldırımları, yolları, asfaltı ve kilittaş sokakları ile modern bir İskilip inşa edeceğiz. Hepsinin üstüne Yeni bir Meslek Yüksek Okulu ve Yarı Açık Cezaevi yapacak, bu yatırımlar ile İskilip'e AK Parti'nin mührünü vuracağız. Milletimiz son 2 yıldır Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen düşmanlarımıza karşı AK Parti'nin sürdürdüğü mücadeleyi çok iyi biliyoruz. Biz ülkemizin huzuru istikrarı ve güvenini korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Son 5 aydır yaşananları olup biten herşeyi kriz ve kaos tüccarlarını, sorumluk almaktan ve  ülkeyi yönetmekten kaçanları, sadece konuşan ve eleştirenleri, AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığı adına kurulan kirli karanlık ittifakları milletimiz çok iyi gördü ve anladı. Bunun hesabını sandıkta soracaktır. Biz ülkenin huzurunu korumak adına hainlerle, bölücü ve paralelle, çetelerle, yasadışı örgütlerle ve Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlarla mücadele edecek ve asla teslim olmayacağız. Milletin emanetini koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü koruyacak ve bölücülere fırsat vermeyeceğiz. Her gün emniyet ve güvenlik güçlerimize kalleşce ve alçakca plan yapanların cezasını vereceğiz. Türkiye eğilmeyecektir. Millet bizimledir. Daha önceki gün TBMM'de hükümete karşı CHP, MHP ve HDP ittifakını millet  ibret ve dehşetle ekranları başında izlemiştir. AKPARTİ karşıtlığında birleşen tüm muhalefetin bu ülkeye verebileceği bir şey yok, olsa olsa yeni krizler ve kaosdur. Millet 2001'i unutmadı ve asla unutmayacaktır. Terör Türkiye'yi güçsüz düşürme projesidir. Parlamento'yu kilitleme çabasına girenlere millet hesabını mutlaka soracaktır.

Millet huzurun, güvenin ve istikrarın önemini son 5 ayda çok daha iyi anladı. Bu seçim ülkenin yeniden kendine gelişinin miladı olacaktır. Bütünlüğümüzü ve İç barışımızı koruma sorumluluğu ile seçimlere gideceğiz" dedi.



İskilip Belediyesi


Geri Dön