Kent Haberleri

Çalışan anne ve babalar dikkat! Anaokulu ve bakıcı fiyatlarına yüzde 150 zam...

Çalışan anne babalara kötü haber geldi. Çalışan aileler çocuklarının bakımları için ya anaokullarını ya da bakıcıları tercih ediyor. Fakat, bu sene hem anaokulu hem de bakıcı fiyatları çok fazla zamlandı. Buna göre, anaokulu ve bakıcı fiyatları ne kadar oldu?

Hem annenin hem de babanın çalıştığı ailelerde küçük çocukların bakımı için anaokulu ya da bakıcı gerekliliği ortaya çıkıyor. Fakat, geçen senenin aynı dönemine göre İstanbul'da yaklaşık yüzde 150 artan anaokulu ve bakıcı fiyatları aileleri zora sokuyor. Uzmanlar anne ve babalara "Dil eğitimi için bakıcılar tercih ediyor ancak anaokulu bu konuda akran eğitimi de dahil olmak üzere çocukların en net bir şekilde gelişimlerini sağlayabileceği yerlerden bir tanesi" uyarısını yaptı. 

Ailelerin anaokulunu tercih etmelerinde, verilen eğitimin kapsamı ve çeşitliliğiyle çocuğun yaşıtlarıyla zaman geçirmesi gibi faktörler ön plana çıkmaktadır.

ANAOKULU FİYATLARI 35 BİN LİRAYA DAYANDI

Son 1 senede yaşanan fiyat artışları ve ailelerin tercihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, "Biz geçen sene 7 bin ila 14 bin arasındaki rakamları söylemiştik. Bakıcı fiyatları ise 15 bin lira civarındaydı. Bu sene ise, anaokullarında 17 bin ila yaklaşık 32 bin, 35 bin bandı arasında bir rakam sözkonusu. Burada okulun vermiş olduğu hizmetlere ve o bölgede bulunan mülkün kira giderleri ve diğer giderlerine göre orantılı olarak değişmektedir.

Öte yandan, kıyaslanan bakıcı fiyatları da şu anda yaklaşık 45 bin lira gibi bir rakama geliyor. Burada, okulların içerisinde verilen hizmetler çok daha fazla, ikincisi akran eğitimleri veriyoruz biz. Yani bir bakıcının elinden bir dil eğitimi alabilir çocuğumuz ancak asla akran eğitimi alamaz" dedi.

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu