09 / 05 / 2024

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından ortak yürütülen proje kapsamında 0-60 aylık çocuklarını anaokulu, kreş ya da gündüz bakımevlerine gönderen sigortalı çalışan annelere aylık 100 euro (Yaklaşık bin 629 TL) ödeme yapılıyor.



KREDİ DESTEĞİ 5 AY DAHA UZATILDI

Çocuğunun bakımından dolayı uzaklaşma riski bulunan kadınlara kurumsal çocuk bakımı ile ilgili destek verilerek, kayıtlı istihdama dönmeleri, katılmaları veya istihdam piyasasında kalmalarını hedefleyen proje, 5 ay daha uzatıldı.

Uzatma kararıyla beraber projenin mevcut yararlanıcılarının hibe ödemesi alabilmesi adına çocuklarını gündüz bakımevine, anaokuluna veya kreşe düzenli bir şekilde göndermeyi sürdürmeleri, proje şartlarını yerine getirmeleri ve okul ödemelerini belirlenen banka üzerinden yapmaları gerekiyor.

Çalışan annelere SGK’dan müjde! 1629 TL’lik destekte süre 5 ay daha uzatıldı

Kasım 2019’dan beri projeden yararlandığını anlatan annelerden Deniz Sarışın Gökkuş, çalışma hayatında yer alabilmenin çocuğu ve kendisinin için çok önemli olduğunu vurgulayarak, sigortalı çalışmanın bu kadar önemli olduğu günümüzde, projenin kendisine ve çocuğuna katkısının büyük olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön