29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Süre 6 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Süre 6 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi başlayınca müşteri kaybına uğrayan sinema sektörüne verilen vergi desteğinin süresini uzattı. 2 yıl önce başlatılan destek son olarak 31 Mayıs 2022’ye kadar uzatılmıştı.



Çin'de başlayıp tüm dünyayla birlikte Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs salgını sinema sektöründe hatırı sayılır bir izleyici kaybına neden oldu. Sinema salonlarında gösterime girecek filmler dijital platformlarda yayınlanmaya başladı. Yapımcılar gişede beklenen seyirciye ulaşamama riskine karşı film çekimlerini erteledi.

Sinema sektöründe yaşanan salgın krizini hafifletmek isteyen hükümet salgın boyunca sinema biletleri üzerinden alınan eğlence vergisi oranını yüzde 0 olarak uygulanmasına karar verdi.

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla  31 Aralık 2022’ye uzatıldı. İlk desteğin süresinin dolmasının ardından, söz konusu destek son olarak 31 Mayıs 2022 olarak belirlenmişti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön