17 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Süre 6 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı! Süre 6 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi başlayınca müşteri kaybına uğrayan sinema sektörüne verilen vergi desteğinin süresini uzattı. 2 yıl önce başlatılan destek son olarak 31 Mayıs 2022’ye kadar uzatılmıştı.



Koronavirüs salgını nedeniyle yerli ve yabancı film gösterimlerinden alınan yüzde 10'luk eğlence vergisi yüzde 0’a düşürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıl sonuna kadar uzatılmasını uygun görüp imza ettiği karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öte yandan sinema seyircisi beyazperdeye karşı adeta soğudu. Nisan ayında gösterime giren filmlee gelen seyirci sayısı Mart ayıan göre yüzde 67 düştü.

Sinema sektöründeki kaynaklar pandemi nedeniyle salonlardan uzaklaşan seyircilerin yeniden salona dönemkte tereddüt ettiğini ifade ediyor. Ayrıca son dönemde sinema salonlarında gösterilen filmler izleyicinin ilgisini çekmekten uzak vasat yapımlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön