19 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut ve araç piyasasında balon sönmeye başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut ve araç piyasasında balon sönmeye başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın o açıklaması...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. AFAD ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü'nün, yağış mevsimi öncesinde afet riskini en aza indirme yolunda atılmış kıymetli bir hamle olduğuna, AFAD envanterinde yer alan 111 iş makinesinin Devlet Su İşlerinin kullanımına verilmesiyle her iki kurumun etkinliğinin artırıldığına dikkat çeken Erdoğan, derelerin temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vererek, yoğun yağış dönemi başlamadan gerekli tedbirleri aldıklarının altını çizdi. 

Erdoğan, söz konusu açıklamasında "2024 senesini can ve mal kaybı yaşamadan geçirebilmemiz, devletimizin çabaları yanında vatandaşlarımızın da dikkatli olmasına bağlı durumdadır" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut ve araç piyasasında balon sönmeye başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki savaşlar ve krizler zorlasa da ekonomi programlarını kararlılıkla uyguladıklarına vurgu yaptı ve "İstihdam oranlarında olumlu haberler gelmeyi sürdürüyor. Şubat ayında işsizlik oranımız yüzde 8,7 olarak gerçekleşti fakat iş gücü piyasamızda bir dengesizlik oluştuğunu görüyoruz. Özel sektörümüzün en çok şikayet ettiği konuların başında işçi bulamamak yer alıyor. Bundan sonra iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan beceri ve yetkinlikleri geliştirmek için odaklanacağız" ifadelerine yer verdi. 

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek amacıyla da gerekli adımların atıldığını dile getiren Erdoğan, "Doğru politikalar aracılığıyla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yeniden başaracağız. Enflasyon düştükçe milletimizin cebindeki paranın satın alma gücü de yükselecektir. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil, 85 milyonun tümü için kalıcı refah yükselişini sağlamaktır" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut ve araç piyasasında balon sönmeye başladı!

"Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, verimliliğin artırılması ve ekonominin  daha rekabetçi kılınması için yapısal reformlara hız vereceklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon oranlarının, genel olarak öngörüleriyle uyumlu ancak gıda ve hizmetler gibi bazı alanlarda hala yüksek seyrettiğinin farkında olduklarına da dikkat çekti. 

Erdoğan, "Yıllık enflasyon yaz ayları itibarıyla inşallah düşüşe geçecektir. Konut ve araç piyasasında oluşan fiyat balonu sönmeye başladı" açıklamasında bulundu. 

Emekli ikramiyelerinde bu tarih ve saate dikkat! Erken davranan ikramiyeyi kapacak!

Belediye Norveç'teki binanın çatısı 'komşuların içini kararttığı' için çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu!

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 


Geri Dön