28 / 04 / 2024

Çalışan EYT’liler dikkat! Kıdem tazminatınız için bunları mutlaka yapın!

Çalışan EYT’liler dikkat! Kıdem tazminatınız için bunları mutlaka yapın!

EYT'liler yıllar sonra muradına ererken, şimdi de gündeme kıdem tazminatı meselesi geldi. Peki bu tazminatta ödeme şekli nasıl olacak, aynı yerde çalışmaya devam edecek olan EYT’lilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor?



EYT’nin Ocak ayı ortalarında yasalaşması beklen EYT ile şimdi de akıllara gelen soru, tazminat meselesi. Emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam edecek olan kişilerin kafasında tazminat ve izin haklarının ne olacağı gibi  soru işaretleri var.

Çalışan EYT’liler dikkat! Kıdem tazminatınız için bunları mutlaka yapın!

Akşam gazetesinde konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Okan Güray Bülbül, EYT’den emekli olacak kişinin, yasa çıktıktan sonra, aylık bağlatma gerekçesiyle hemen istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İşverenin ise çalışanına güvenmiyorsa, SGK’dan ‘emekli olabilir’ şeklinde bir yazı talep edebileceğini kaydeden Bülbül, şöyle devam etti:

“İstifasını sunan çalışan, işveren tarafından çıkışı yapıldıktan sonra SGK'dan aylık tahsis talep edebilir. Bu talep e-Devlet üzerinden de yapılabilir. Eğer düzenlemenin 15 Ocak 2023 tarihinde yasalaştığını varsayılırsa, SGK, 31 Ocak 2023 tarihine kadar yapılacak aylık taleplerini, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren aylık hesaplayacak. 1 Şubat 2023’ten itibaren hesaplanacak aylıklar, SGK’nın, şahsın başvurusu esnasında verilen tahsis numarasının son hanesine göre şubat ayının 17'si ila 24'ü arasında yatırılacak. Bu tarihlere aylığın yetiştirilememesi durumunda, birikmiş aylıklar kişilere en kısa sürede ödenecek. Yani aylığın ödenmesindeki gecikme herhangi bir maddi kayıp yaratmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön