12 / 05 / 2024

Çalışan EYT’liler dikkat! Kıdem tazminatınız için bunları mutlaka yapın!

Çalışan EYT’liler dikkat! Kıdem tazminatınız için bunları mutlaka yapın!

EYT'liler yıllar sonra muradına ererken, şimdi de gündeme kıdem tazminatı meselesi geldi. Peki bu tazminatta ödeme şekli nasıl olacak, aynı yerde çalışmaya devam edecek olan EYT’lilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor?



KIDEM TAZMİNATI ÖDEMESİ PEŞİN OLMALI

Yazısında, kıdem tazminatıyla ilgili de bilgiler veren Bülbül şöyle devam etti:

Şu an özel sektörde çalışan EYT'liler, aylık bağlatmak için işyerlerinden istifa ettiklerinde kendilerine kıdem tazminatı ödenmesi şart. Buradaki tek koşul, işçinin aynı işverene bağlı olarak en az bir yıl çalışmasının olması. Bu şartı sağlayan işçilere işverenin makul bir süre içerisinde kıdem tazminatı ödemesi gerekli.

 Çalışan EYT’liler dikkat! Kıdem tazminatınız için bunları mutlaka yapın!

Kıdem tazminatı kural olarak işçiye peşin olarak ödenmek zorunda. Fakat çalışanın onaylaması durumunda taksitle ödenebilir

Öte yandan taksitlendirilen kıdem tazminatı için de yazılı bir protokol düzenlenmesi de çalışan lehine olur. Aksi takdirde mağduriyet yaşanabilir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön