27 / 04 / 2024

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

9 Kasım 2022’de yürürlüğe giren, bütün çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği getiren düzenlemenin ayrıntıları netleşti. İşverenlerin çalışanlara yapacakları yardımın ne kadar olacağı da belli oldu. Yeni düzenleme, işverenin bütün çalışanların maaşlarına ek olarak 1.000 liraya kadar maddi de



9 Kasım’da yürürlüğe giren düzenlemeye göre Hazine, asgari ücretli çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 liralık gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 liradan vazgeçiyor. 633 TL liralık bu rakam çalışanın maaşına eklenecek. Öte yandan işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 liraya kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek. Yani işveren, 1000 TL'yi 2023 yılının haziran ayına kadar çalışanın maaşına ekleyebilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle herkes İşçiye doğal gaz desteği nedir?, İşverenin çalışana doğal gaz desteği vermesi zorunlu mu?, Doğal gaz desteği maaşlara yansıyacak mı gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7420 sayılı Kanun, çalışanlarla ilgili iki önemli düzenleme içeriyor. Çalışanlara elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak aylık 1.000 TL'ye kadar yapılacak ödemeler ve personele yemek bedelinin nakit olarak ödenmesi konuları Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla yürürlüğe girdi.

ÇALIŞANA DOĞAL GAZ DESTEĞİ NASIL YAPILACAK?

İşverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 9 Kasım’dan itibaren 30 Haziran 2023’e kadar yani 8 ay boyunca maaşa ek olarak yapılacak aylık 1.000 lirayı aşmayan ödemeler vergiden muaf tutuldu.

Düzenleme kapsamında destek nasıl ödenecek... İşte ayrıntılar..


Geri Dön