30 / 04 / 2024

Çalışmayanlara emeklilik fırsatı!

Çalışmayanlara emeklilik fırsatı!

Ev hanımları dikkat! Bir işyerinde çalışmadan sadece evde üretim yaparak emekli olabilirsiniz. İşte çalışmayanlara ve evde üretim yapanlara emeklilik fırsatının detayları....



Bir iş yerinde çalışmadan da emekli olunabiliyor. Takvim'de yer alan habere göre; çalışmayanlara ve evde küçük çaplı üretim yapanlara emeklilik için kolaylıklar bulunuyor. İşte tüm merak edilenler...

Çalışmayanlara emeklilik fırsatı!

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA:

Hiçbir sigortası bulunmayan ya da çalışmayan ev kadınları 18 yaşından büyük olmaları şartı ile SGK'ya gidip kendilerini sigorta ettirebiliyor. Bu şekilde her ay prim ödeyerek emeklilik hakkına kavuşabilir, aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabiliyor.

Üstelik bakmakla yükümlü oldukları kişiler de bu hakkı kullanabiliyor. Ödenecek primler geçerli asgari ücrete göre açıklanıyor. Brüt asgari ücretin yüzde 32'sini ödeyerek isteğe bağlı sigortalı olunuyor. Bu yıl için en düşük prim miktarı aylık bin 144 lira. oluyor. En çok da 7.5 katı kadar para yatırılabiliyor.

Çalışmayanlara emeklilik fırsatı!

VERGİSİZ ESNAFLIK

Evdeki fırsatlarla üretim yapan kadınlar için 'esnaf muaflığı' devreye giriyor. 28 gün üzerinden prim yatıran, 30 gün çalışmış olarak sayılıyor. Buna göre bu yıl için ödenecek prim tutarı aylık bin 68 lira oluyor. Bu şekilde sigortalı olan kadınlara hem sağlıktan yararlanma hem de emeklilik imkanı sunuluyor.

Çalışmayanlara emeklilik fırsatı!

DOĞUM BORÇLANMASI:

Kadınlar sigorta oldukları tarihin ardından yaptıkları doğumları borçlanabiliyor.

3 çocuğa kadar borçlanma fırsatı var. 3 çocuk borçlanması yapan, 6 yıl yani 2160 gün kazanıyor.

Doğum borçlanmasının en düşük ve en yüksek tutarları, brüt asgari ücrete göre hesaplama yapılıyor.

En az tutar aylık olarak brüt asgari ücretin yüzde 32'sine denk geliyor.

Bu da bu yıl için bin 144 lira olarak açıklandı. Yani bu yıl 1 aylık borçlanma için en az bin 144 lira ödenmesi gerekiyor. Üst limit ise bunun 7.5 katı oldu. 

Emekliye yüksek maaş formülü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön