27 / 04 / 2024

Cam balkon için 5'te 4'ünün onayı şart!

Cam balkon için 5'te 4'ünün onayı şart!

Yargıtay kararına göre, dış cepheye bakan kapı, pencere, balkon ve koridorlar ortak olan olarak adlandırılıyor ve sosyal alanlarda bir tadilat yaptırılması gerekildiğinde maliklerin beşte dördünün onay imzası gerekiyor.



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Cam balkon yaptırmak istiyorum ama site yönetimi karşı çıkıyor. Ne yapabilirim?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

5 yıldır sitede oturuyorum. Cam balkon yaptırmak istiyorum ama site yönetimi karşı çıkıyor. Ne yapabilirim?

Sitede toplu olarak gerçekleştirilmeyen ve kişilerin özel tercihleri olarak uygulanacak durumlarda dikkatli olmak gerekiyor.

Yargıtay (18. Hukuk Dairesi 2015/6244 Esas ve 2016/2299) kararına göre, dış cepheye bakan kapı, pencere, balkon ve koridorlar ortak olan olarak adlandırılıyor. Site içerisinde yer alan balkonların raylı bir sistem üzerine oturtulup kapatılması ve çevrelenmesi ise ancak maliklerin beşte dördünün onay imzası üzerine olabiliyor. Bu durumdan bağımsız olarak cam yaptırırsanız, 'kat malikleri olarak iznimiz yok' ya da 'yapılan cam balkon mimari projeye aykırı' ifadeleri ile balkonu eski haline getirtebilirler.

En sağlıklısı, maliklerden izin alarak gönül rahatlığı ile isteğinizi yapmaktır.

Noterde düzenlenen beşte dörtlük onay dilekçesi ile gerçekleştirebilirsiniz..

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Cam balkon için komşu onayı şart!


Geri Dön