15 / 05 / 2024

Çamaşırcı Deresi ıslah ediliyor!

Çamaşırcı Deresi ıslah ediliyor!

Zaman zaman taşkınların yaşandığı derede her daim kanalizasyon kalıntılarını görmek mümkündür



YOLU Bostancı'ya düşenler bilir... Semtin orta yerinden geçen Çamaşırcı Deresi, yaz-kış kokar. Çünkü uzun yıllar boyunca dereye lağım suları akmıştır ve ıslahı da yılan hikayesine dönmüştür. Zaman zaman taşkınların yaşandığı derede her daim kanalizasyon kalıntılarını görmek mümkündür. Bu nedenledir ki derenin çevresindeki binalarda oturanlar eziyetin en büyüğünü çeker.

KİMİN UMURUNDA!
Dereden yayılan kötü koku, sıcak havalarda had safhaya ulaştığından yazın pencere açmaları mümkün değildir. Tabii bir de dereden çıkan koca koca lağım fareleriyle baş etmek zorunda kalırlar ki, bu duruma sinir dayanmaz. Kışın ise taşkın korkusuyla yaşarlar. İnanması güç ama bu çile, neredeyse 50 yıldır yaşanır. Kimsecikler de Bostancı'daki işkenceyi umursamaz. Bu sayfaların takipçileri hemen anımsayacaktır. Geçtiğimiz yaz, Acil Şikayet Hattı ekibi olarak Bostancı'ya gitmiş ve derenin içler acısı halini görüntülemiştik. Şehrin göbeğinden lağım suları akıyor, derenin etrafında yaşayanlar çıldırıyordu. Haberlerimizin ardından yetkililerden ıslah çalışmalarının başlayacağına dair açıklamalar gelmişti, fakat bu açıklamalar yine sözde kaldı, hayata geçirilemedi.

BELKİ UTANIRLAR
Bu yıl havaların ısmmasıyla birlikte sorunlar kat be kat arttı. Lağım tortuları derede birikti, koku dayanılmaz boyutlara ulaştı. Çevre esnafı da baktı ki yetkililerin bir şey yapacağı yok, kolları paçaları sıvayıp dereyi temizlemeye koyuldu. Fotoğrafta görüyorsunuz işte, vatandaş lağım atıklarını temizliyor ki tahammül edilmez koku bir nebze de olsun azalsm diye... Esnafın bu çırpınışını gören Kadir Toprakkaya adlı bir vatandaş da bu anı fotoğraflayıp bizimle paylaşmış. Ne dersiniz, belki dereyi esnafın ıslah etmeye çalışması birilerini utandırır...

Tavukçu Deresi de kokuyor
BOSTANCI sakinleri dere kâbusu yaşıyor da Bağcılar ve Bahçelievler'de oturanlar yaşamıyor mu! Bu iki ilçenin ortasından geçen Tavukçu Deresi de şu günlerde çok kokuyor. Derenin yakınındaki binalarda oturanlar kapı pencere açamaz halde. Tavukçu Deresi de yıllardır ıslah bekliyor ama nafile! Doğru düzgün bir çalışma yapıldığı yok. Şu günlerde, Tavukçu Deresi'nin çevresinde oturan vatandaşlardan yoğun şikayetler alıyoruz.
Okuyucularımız, lağım kokusunun çekilecek gil olmadığını söylüyor, dereden yayılan haşereler yüzünden bulaşıcı hastalıkların yayılmasından ene ediyor. Bölge halkı, kenti yönetenleri göreve çağırıyor. Yetkililerin bilgisine...
Habertürk


Geri Dön