04 / 05 / 2024

Çanak anten kirliliği sona eriyor!

Çanak anten kirliliği sona eriyor!

Apartman çatı ve balkonlarında görüntü kirliliğine sebep olan çanak antenlerin düzenlenme faaliyetleri bu yıl içerisinde başlayacak. Bu yıl başlaması planlanan çalışmayla çanak anten sayısı azaltılacak...



Apartmanlarda merkezi sistem kurulacak. 


Apartman çatı ve balkonlarında görüntü kirliliğine sebep olan çanak antenlerin düzenlenme faaliyetleri bu yıl içerisinde başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) birlikte başlattığı çalışmaya göre, özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılacak binalarda merkezi sistem olacak. Mevcut binalardaki antenlerin durumu hakkında ise çalışmalar devam ediyor. 


Düzenlemeye göre her balkonda 2 veya 3 tane antenin olmaması planlanıyor. Antenlerin balkon yerine çatıya yerleştirilmesi, ayrıca aynı uyduyu kullanan antenlerin tek bir çanak üzerinde birleştirilerek merkezi sistem kurulması planlanıyor. Ancak hiçbir vatandaşa çanak antenini kaldırması yönünde girişimde bulunulmayacak. Sadece antenlerin çevre kirliliği oluşturmaması için binaların görünmeyen yüzlerine monte edilmesi sağlanacak. 



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön