23 / 05 / 2024

Çanak antenlere yeni düzenleme

Çanak antenlere yeni düzenleme

Apartman çatı ve balkonlarında görüntü kirliliğine sebep olan çanak antenlerin düzenlenme faaliyetleri bu yıl içerisinde başlayacak. Bu yıl başlaması planlanan çalışmayla çanak anten sayısı azaltılacak...

Çatalca Çanakça yeni sağlık ocağına kavuştu!

Çatalca Belediyesi tarafından Çanakça Mahallesi'nde inşa edilen yeni sağlık ocağı tamamlandı. Çanakça ’da yapımı tamamlanan sağlık ocağı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Çanakça Stadı tribüne kavuşuyor!

Çatalca’ya yeni bir stat daha geliyor. Çanakça Stadı’nın geçtiğimiz yıl başlayan tribün inşaatı tamamlanmak üzere.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası açıldı!

Yenişehir Belediyesi’nin yeni inşa edilen hizmet binasının açılışı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın katılımıyla yapıldı.

Büyük çanaklar çöpe gidecek!

Türksat, evlerde kullanılan mevcut çanak antenlere alternatif olarak daha küçük bir anten geliştirdiğini açıkladı. Prototipi tamamlanan bu çanak anten sayesinde görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor

Domino's 30 yeni şube açacak

Domino's Pizza, 2009'da 30 yeni şube daha açarak 136 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Çanak antenlere yeni düzenleme Haberi

Çanak antenlere yeni düzenleme

Apartmanlarda merkezi sistem kurulacak. 


Apartman çatı ve balkonlarında görüntü kirliliğine sebep olan çanak antenlerin düzenlenme faaliyetleri bu yıl içerisinde başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) birlikte başlattığı çalışmaya göre, özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılacak binalarda merkezi sistem olacak. Mevcut binalardaki antenlerin durumu hakkında ise çalışmalar devam ediyor. 


Düzenlemeye göre her balkonda 2 veya 3 tane antenin olmaması planlanıyor. Antenlerin balkon yerine çatıya yerleştirilmesi, ayrıca aynı uyduyu kullanan antenlerin tek bir çanak üzerinde birleştirilerek merkezi sistem kurulması planlanıyor. Ancak hiçbir vatandaşa çanak antenini kaldırması yönünde girişimde bulunulmayacak. Sadece antenlerin çevre kirliliği oluşturmaması için binaların görünmeyen yüzlerine monte edilmesi sağlanacak. 



Türkiye...