02 / 05 / 2024

Çanakkale köprüsünün temeli 2015'te atılacak!

Çanakkale köprüsünün temeli 2015'te atılacak!

İstanbul'a yapılan 3. köprünün ardından Çanakkale Boğazı Köprüsünün yapımına önümüzdeki yıl başlanacak. Çanakkale Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü geride bırakacak..




İstanbul'a yapılan 3. köprünün ardından Çanakkale Boğazı Köprüsünün yapımına önümüzdeki yıl başlanacak. Köprü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü geride bırakacak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekti, "Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız" dedi. Japonya'nın altyapı yatırımlarına ilgisinin artarak devam ettiğini belirten Zeybekti, Körfez Geçiş Projesi, tüp geçit projeleri ve İstanbul'a 3. köprünün ardından Çanakkale Boğazı Köpı üsü'yle bu ilginin sürdüğünü söyledi. Çanakkale Boğazı Köprtisü'nün 2015'te yatırım seviyesine geçmesini hedeflediklerini ifade eden Zeybekti, "2015'te Çanakkale Köpriisii'nün yapımına başlanması hedefleniyor. 


Çanakkale Köprüsü çok önemli bir proje. İstanbul'un üzerindeki baskının hafifletilmesi, Anadolu'nun Avrupa ile bağlantısını İstanbul olmadan gerçekleştirmek için çok önemli bir proje" dedi. 

Türk-Japon işbirliği Bakan Zeybekti şunları söyledi: ¦'Dünyanın en uzun asma köprüsü Japonya'da.Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliğiyle yapacağız. Bunun görüşmeleri devam ediyor, şu anda talepleri var. Çözüm önerilerini de koydular ortaya. Biz bize ait olan bölümünü görüştük, bitirdik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi. Onlar da devam ediyorlar. Tek alternatif değil ama Japonların bıı projeyi kaptırmamak için büyük bir istek içinde olacaklarını biliyorum." Türkiye, Japon emeklileri ağırlamaya talip Türkiye'ye gelen Japon turist sayısını artırmaya yönelik çalışmaları da değerlendiren Zeybekci, Japon turistlerin deniz, kum, her şey dahil seçeneği yerine kültür, doğa ve sahil turizmini tercih ettiğini söyledi. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön