Çanakkale marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor!
Turizm, tarım ve sanayi alanında şehrin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Bülend Engin, "Kentin marka kent olması için sürekli yeni projeler üreterek, bunları hayata geçiriyoruz" dedi.
Turizm, tarım ve sanayi alanında şehrin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Bülend Engin, "Kentin marka kent olması için sürekli yeni projeler üreterek, bunları hayata geçiriyoruz" dedi.
SON 10 yıla yapılan yatırımlarla şehrin hızlı bir büyüme yakaladığına dikkat çeken Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Bülend Engin, "Çanakkale'nin turizm, tarıma dayalı sanayi ve bir üniversite kenti olarak marka kent olmasını arzuluyoruz. Son 10 yılda yaşanan Türkiye'nin ekonomisindeki gelişmeler ve uygulanan siyaset Çanakkale'nin de önünü açarak, marka kent olma yolunda hızla ilerlemesini sağladı" dedi.
YÖRESEL ÜRÜNLERE DİKKAT
Antik dönemlerden bu yana medeniyetlerin, kültürlerin ve tarihin kesişme noktası olan Çanakkale'nin, bereketli topraklan, coğrafi konumu ve turistik cazibe noktaları ile çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Bülend Engin, " Ayrıca, Türkiye ortalamasının üzerindeki nitelikli insan sermayesi, iş dünyasının dinamizmi, hammaddeleri ile pazarlara yakınlığı da ilimizin diğer önemli avantajlarıdır. Ancak, bu potansiyelin gerektiği gibi kullanılamadığını goruyoruz. Hem mevcut yöresel ürünlerimizin bü marka haline gelmesi hem de yeni yatırımlarla Çanakkale markalarının sayısının çoğalması yeni yatırımlarla olacaktır" dedi.
ULAŞIM ÇEŞİTLİLİĞİ ARTMALI
Kente yapılan yatırımların artması için ulaşım alanında çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Engin, "Çanakkale'nin yatırımcılar için cazip hale gelmesi için ulaşım yollarını geliştirmesi ve çeşitlendirmesi gerekiyor. Yeni dönemde ortaya konulan projeler bizi umutlandırıyor.
Duble yolların tamamlanması, yıllardır beklediğimiz Bandırma-Çanakkale demiryolu hattının inşa edilmesi bizim için çok önemli. Uçak seferlerinin ana merkezlere istikrarlı bir şekilde, verimli saatlerde yapılması, Çanakkale'nin uluslararası uçuşlara açılması da yatırımcılar açısından önem arz ediyor.
Ayrıca kentimizde acilen bir kruvaziyer limanı inşa edilmesi, İstanbul, İzmir ve Yunan adalarına denizyolu ulaşımının biran önce başlaması ve ilimizin ürünlerinin dış pazarlara ulaşmasını sağlayacak bü konteyner limanı inşa edilmesi de gündemimizdeki projelerin başında geliyor" dedi.
FUAR VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
CTSO olarak yaptıktan önemli projeleri anlatan Bülend Engin, su bilgileri sıraladı: "Kasım 2012'de aolan şehrin ilk kongre merkezi olan CTSO Kongre Fuar Merkezi Çanakkale'nin tanıtım alanındaki ihtiyacının karşılanması amacıyla inşa edildi. Ulusal ve uluslararası birçok kongre, seminer, fuar ve kültürel etkinlğe ev sahipliği yaptı. Çanakkale'yi hak ettiği konuma taşmak, yerli ve yabancı turistlere il; adımda verilen hizmetin kalitesini artırmak için 15 Mayıs 2013 tarihinde ziyarete agldı. Açıldığından bu yana devamlı artan ziyaretçi sayısı, kıymeti eserlerden oluşan sergilere yaptığı ev sahipliğiyle, küttür-sanat ve tarihm muhteşem buluşması ie Çanakkale'nin tanıtımmda aktif rol alıyor. Burada Çanakkale hakkındaki bütün bilgi ve eserleri, ürünleri. Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemeler. Çanakkale temalı resim sergieri, Çanakkale ile ilgili kitaplar ve fimleri görmek, incelemek mümkün. CTSO Çanakkale Evi"nde ayna Çanakkale lezzetlerinin sunulduğu Oda Bahçe de bulunuyor."
Hürriyet