06 / 05 / 2024

Çanakkale ve Malatya'nın hava kalitesi iyi çıktı!

Çanakkale ve Malatya'nın hava kalitesi iyi çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılında hava kalitesi açısından en iyi illerin Çanakkale ve Malatya olduğunu açıkladı ve 8 adet bölgesel temiz hava merkezi kuruldu.





Altyapı çalışmalarına hızla devam edildiğini açıklayan bakanlık, hava kalitesinin daha etkin izlenmesi amacıyla ülke genelinde 8 adet bölgesel temiz hava merkezi kurulduğunu belirtti. Türkiye'de hava kalitesini izlemek amacıyla istasyon sayısının artırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “2007 yılında 112 olan istasyon sayısı, 2013 yılı itibarı ile 165'e çıkarıldı. 2013 yılı sonuna kadar bu sayının 190 olarak gerçekleşmesi hedefleniyor.”


Bakanlığın 2012 yılı hava kalitesi bültenine göre en düşük Partiküler Madde (PM10) ortalamasının Çanakkale istasyonunda, Kükürtdioksit (SO2) ortalamasının ise Malatya istasyonunda ölçüldüğü kaydedildi. Aksaray, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Burdur, Erzincan, Giresun, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Rize, Sinop, Tunceli, Uşak, Yalova illerinde ise kirlilik potansiyelinin düşük olduğuna dikkat çekildi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön