19 / 05 / 2024

hava kalitesi en iyi iller

hava kalitesi en iyi iller

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılında hava kalitesi açısından en iyi illerin Çanakkale ve Malatya olduğunu açıkladı ve 8 adet bölgesel temiz hava merkezi kuruldu.

Pegasus Hava Yolları açıkladı! Pegasus 1 Euro'ya bilet kampanyası yapıyor...

Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen ile İskoçya’nın başkenti Edinburgh şehrini birbirine bağlayacak. Buna göre, Pegasus'tan yapılan açıklama doğrultusunda, yeni hattın biletleri açılışa özel, 10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında vergiler hariç 1 Euro kampanya fiyatı ile satılacak.

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

Kocaeli Asev Muhit satışa çıktı! Yeni proje!

Asev Muhit, Kocaeli’nin en değerli ve yaşam kalitesi en yüksek bölgesi Başiskele ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yükseliyor. Kocaeli Asev Muhit satışa çıktı. İşte Asev Muhit projesi ile ilgili ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

Türk Hava Yolları (THY) ağustosta 8,7 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Ağustos ayında 8,7 milyon yolcu taşıyarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış kaydetti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, dış hatlarda doluluk oranı yüzde 85,4 iken iç hatlarda yüzde 92,7 olarak gerçekleşti. İşte detaylar....

Hava yolunda 2025 yılı hedefi 229 milyon 383 bin yolcu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 2022 yılında 182 milyonu geçen hava yolu yolcu sayısının, 2025 yılında yüzde 25,8 artış göstererek, 229 milyon 383 bine çıkmasını hedefliyor. 

Ucuz klima arayanlar buraya; İşte en uygun fiyatlı klimalar

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle klimalara olan ilgi artıyor. Peki klima fiyatları ne durumda? İşte en uygun fiyatlı klimalar...

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Borsa ‘Şimşek’ gibi! BIST 100 endeksi son 3 ayın zirvesini gördü! İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada geçen hafta başlayan olumlu hava bu hafta da devam ediyor. Endeks yüzde 5’in üzerinde prim yaparak 5 bin 372 puandan kapattı. Böylece endeks son 3 ayın zirvesini test etmiş oldu.

Arzum AR5063 Volume Pro Hava Üflemeli Saç Şekillendirici ne kadar, en uygun nerede? İşte fiyat listesi...

Arzum Volume Pro, hava üflemeli bir model olduğu için başlığı takıldığı anda, saç kurutma makinesine dönüşür. İyon teknolojisi ve seramik fırçalarıyla saçları yıpratmadan şekillendirir. Peki, Volume Pro kaç TL? İşte detaylar...

Schafer Fit Fry XL Sıcak Hava Fritözü (Airfryer) indirime girdi; Fiyatı yüzde 20 azaldı

Schafer'ın en yeni ürünü Fit Fry XL Sıcak Hava Fritözü indirime girdi. Schafer Fit Fry XL Sıcak Hava Fritözü yüzde 20 indirimde! Peki Schafer Fit Fry XL Sıcak Hava Fritözü 'nün indirimli fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

hava kalitesi en iyi iller Haberi

hava kalitesi en iyi iller



Altyapı çalışmalarına hızla devam edildiğini açıklayan bakanlık, hava kalitesinin daha etkin izlenmesi amacıyla ülke genelinde 8 adet bölgesel temiz hava merkezi kurulduğunu belirtti. Türkiye'de hava kalitesini izlemek amacıyla istasyon sayısının artırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “2007 yılında 112 olan istasyon sayısı, 2013 yılı itibarı ile 165'e çıkarıldı. 2013 yılı sonuna kadar bu sayının 190 olarak gerçekleşmesi hedefleniyor.”


Bakanlığın 2012 yılı hava kalitesi bültenine göre en düşük Partiküler Madde (PM10) ortalamasının Çanakkale istasyonunda, Kükürtdioksit (SO2) ortalamasının ise Malatya istasyonunda ölçüldüğü kaydedildi. Aksaray, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Burdur, Erzincan, Giresun, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Rize, Sinop, Tunceli, Uşak, Yalova illerinde ise kirlilik potansiyelinin düşük olduğuna dikkat çekildi.


Zaman...