29 / 04 / 2024

Çankaya Çayyolu'ndaki hayvan bakım istasyonu açıldı!

Çankaya Çayyolu'ndaki hayvan bakım istasyonu açıldı!

Çankaya Belediyesi, Çayyolu'ndaki yeni hayvan bakım istasyonunu açtı. Ameliyathanenin de bulunduğu tesis, 8 mahalleye hizmet verecek.



Çankaya Belediyesi, Çayyolu'ndaki yeni hayvan bakım istasyonunu açtı. Ameliyathanenin de bulunduğu tesis, 8 mahalleye hizmet verecek


Çayyolu bölgesindeki 8 mahallede yaşayan sokak hayvanlarına hizmet verecek Çankaya Belediyesi Geçici Bakım İstasyonu, törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, istasyonun 50 hayvan kapasiteli olduğunu vurgulayarak, istasyonda ameliyathane, tedavi ve aşı odası, koğuşlar ve eğitim alanının bulunduğunu söyledi. 


10 proje uygulandı 

Çankaya Belediyesi'nin Türkiye'nin en büyük hayvan barınaklarından birine sahip olduğunu söyleyen Taşdelen, "Bugün bizim istasyon olarak hizmete açtığımız yapı birçok ilin sahip olduğu hayvan barınağı kadardır" dedi. Sokak hayvanları sorununun mevzuat gereği Büyükşehir'in sorumluluğunda olduğunu da ifade eden Taşdelen, Büyükşehir Belediyesi'ne sokak hayvanları konusunda ortak çalışma çağrısı yaptı. Koru, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Yaşamkent, Dodurga, Konutkent, Alacaatlı, Çayyolu mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitesinin yapılacağını vurgulayan Taşdelen şunları söyledi: "Sokak hayvanları ile ilgili 2015 yılı itibariyle 10 farklı Şanslı Projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında 10 ay içerisinde bin 100 sokak hayvanını sahiplendirdik, 2 bin 448 sokak hayvanını kısırlaştırdık, 20 bin 336 sokak hayvanı ise Çankaya Belediyesi'nin barınağında tedavi oldu. Bu rakamlar sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmalarda Çankaya Belediyesi'ni Türkiye genelinde birinci sıraya koymaktadır. Biz her canlının yaşama hakkı var diyoruz, bu doğrultuda insan, hayvan ve doğa dostu bir belediye olarak hizmet vermeye devam edeceğiz." 


Sabah


Geri Dön