02 / 05 / 2024

Çankaya Şafak Sitesi'nde 6 milyon TL'ye icradan satılık ev!

Çankaya Şafak Sitesi'nde 6 milyon TL'ye icradan satılık ev!

Ankara 22. İcra Dairesi tarafından Çankaya Şafak Sitesi'nde yer alan 300 metrekarelik ev satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.



Ankara 22. İcra Dairesi, Çankaya Şafak Sitesi'ndeki 300 metrekarelik evi 6 milyon TL'ye satıyor. Taşınmazın ihalesi 25 Şubat'ta düzenlenecek.

ANKARA 22. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :  Ankara  İli, Çankaya İlçesi, Bilkent ((Tapuda Lodumu (ME)) Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı, Bilkent Şafak Sitesi,1632. Sokakta kâin, imarın 26056 Ada 13 Parseli teşkil eden 1.040,00 metrekare miktarındaki "arsa" üzerinde inşa edilen, 3 bağımsız bölüm no.lu dubleks mesken.

Taşınmaz, Bilkent Mahallesi, İhsan Doğramacı Caddesi cepheli Şafak Sitesinde 1632.Sokak üzerinde ara parselde 3 bağımsız bölüm numaralı dubleks konuttur.

Bölge yol, su, elektrik, telefon, doğalgaz, otobüs, kanalizasyon gibi her türlü belediye hizmetlerinden faydalanmakta ve yerleşim alanı içerisinde yer almaktadır.

1.040,00  bahçe üzerinde 300,00 metrekare oturumlu dubleks konut ayrık nizamda inşa edilmiştir.

Parselin etrafı bahçe duvarı çevrili ve üzeri ferforje demir korkulukludur.

Parselin bahçe girişinde zemin dekoratif taş, bir kısmı mermer kaplıdır.

Bina, bodrum, zemin + 1 normal kat ve çatı arasından oluşmaktadır.

Binanın cepheleri subasman seviyesinde dekoratif tuğla, bir kısmında ise mermer kaplıdır. Ön cephesinde 2 görkemli sütun bulunan yapının cepheleri prekast elemanlar ile kaplıdır.

Meskenin giriş kapısı masif ahşap doğrama kaplı çelik kapıdır.

Meskende hâlihazırda kiracı ikamet etmektedir.
Katlar arası ulaşımı sağlayan merpenin basamak ve rıhtları ahşaptır.

Çatı arasında fiilen: spor aktivite salonu, oda, ebeveyn banyosu, mutfak ve teras bulunmaktadır.
Spor aktivite salonunda zemin halı, duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir.
Diğer oda yer döşemesi lamine parke, duvarları duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir.
Mutfakta yerler mermer, duvarlar duvar kâğıdı kaplıdır. Mutfak tezgâhı mermer, tezgâh altı ve üstü lake kaplama ahşap dolapları mevcuttur.
Teras zemini doğal taş görünümlü seramik kaplıdır.

1.Normal katta mahallen: 5 oda, 4 ebeveyn banyosu, 2 giyinme odası ve balkon bulunmaktadır.

Odalarda zeminler halı, duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir. Odaların dördü yatak odası, biri oturma odasıdır. Yatak odalarının tamamında ebeveyn banyosu, ikisinde giyinme odası bulunmaktadır. Giyinme odalarında duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir.
Ebeveyn banyolarında zemin ve duvarlar seramik kaplıdır. İki ebeveyn banyosunda duş teknesi, kabini, klozet ve Hilton lavabo; bir ebeveyn banyosunda küvet, klozet ve lavabo; bir ebeveyn banyosunda jakuzi, duş yeri, klozet ve Hilton lavabo mevcuttur.

Balkon zemini seramiktir. Zemin katında mahallen: antre, salon, yemek odası, yatak odası, ebeveyn banyosu, mutfak ve Wc bulunmaktadır.
Antre zemini mermer, duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir.

Salon ve yemek odasında yer döşemesi granit seramik,duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir.

Mutfak zemini mermer, duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak tezgâhı ve orta tezgâhı verzalit, tezgâh altında ve üstünde mdf mutfak dolapları ile ankastre set mevcuttur.
Ebeveyn banyosu zemin ve duvarları seramik kaplıdır. Ebeveyn banyosunda duş teknesi, kabini, klozet ve Hilton lavabo mevcuttur.
Binanın bodrum katında fiilen: salon, oturma odası, hizmetli odası, ütü odası, mutfak, 2 depo, Wc, duş yeri, Türk hamamı ve ısı merkezi bulunmaktadır.

Salon zemini halı, duvarlar duvar kâğıdı kaplı, tavanlar kartonpiyerlidir. Salon içinde mermer tezgahlı, tezgâh altında mdf dolabı bulunan bar mevcuttur.

Hizmetli odası ve oturma odasında zemin laminat parke kaplı, duvarları sıva üzeri boyalıdır.
Mutfak yer ve duvarları seramik kaplıdır. Mutfak tezgâhı mermer, tezgâh altı ve üzeri laminat kaplama ahşap dolapları yapılıdır.

Depolar zemini seramik, duvarları sıva üzeri boyalıdır. Isı merkezi ve hidrofor odasında yerler ve duvarlar seramik kaplıdır. Duş yeri ve Wc'de zemin mermer kaplı, duvarları duvar kağıdıdır.
Türk hamamında yer döşemesi mermer, duvarlar granit seramik kaplıdır. Pencereler ısıcamlı alüminyum doğrama, iç kapılar mdf mobilya kapıdır. Bağımsız bölüm kombi sistem ısıtmalı ve doğalgazlıdır.

Meskenin alanı Kadastro Fen Elemanı tarafından yapılan ölçülere göre bodrum katında 330,00 metrekare, zemin katında 300,00 metrekare; 1.normal katında 300,00 metrekare ve çatı arasında 200,00 metrekare kapalı alan ile 100,00 metrekare teras dahil toplam 1.230,00 m2 olarak hesaplanmıştır. Taşınmaz kıymet taktiri Ankara 10. İcra Hukuk Mahkemesinin 27/06/2018 tarih, 2018/282-526 E.K. sayılı ilamı ile kesinleşmiştir. Taşınmaz ipoteğin paraya çevrilmesi nedeniyle satışına karar verilmiştir. Taşınmaz ile ilgili geniş bilgiler dosyada bulunan bilirkişi raporunda mevcuttur.

Yüzölçümü : 1.040,00 metrekare
İmar Durumu : Var
Kıymeti : 6.000.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir. (M:Bu parsel Aleyhine 26056 Ada 10,11,12 parseller lehine bu parselin 12,50m2 kısımda pis su kanalı geçirilebilmesi için Arzi irtifak hakkı vardır.)
1. Satış Günü : 25/02/2019 günü 09:30 - 09:40 arası
2. Satış Günü : 28/03/2019 günü 09:30 - 09:40 arası
Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No:3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/643 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 05/12/2018


Geri Dön