12 / 05 / 2024

Çankırı Belediyesi "Ağaçlandırma Protokolü"nü imzaladı!

Çankırı Belediyesi

Çankırı Belediyesi, Orman işletme Müdürlüğü ile geçtiğimiz yıl başlattığı ağaçlandırma seferberliğini, Kentpark alanı çevresindeki alanı da içine alacak şekilde imzaladığı "Ağaçlandırma Protokolü"ile birlikte taçlandırmış oldu.



Çankırı Belediyesi, Orman işletme Müdürlüğü ile geçtiğimiz yıl başlattığı ağaçlandırma seferberliğini, Kentpark çevresindeki alanı da içine alacak şekilde imzaladığı "Ağaçlandırma Protokolü" ile taçlandırdı. 


Geçen yıl Kentpark'ta fidan dikimi ile projenin startını vererek Çankırı'yı 18 milyon fidanla buluşturacaklarını belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, başlatılan fidan dikimi kampanyasının 2. aşamasına Orman İşletme Müdürlüğünün de katkıları ile Kentpark -Doğantepe'nin alt kısımlarında kalan bin dönümlük alanda başlayacaklarını açıkladı. 


18 milyon fidan kampanyasının yaklaşık 7 yıllık bir dönemi kapsadığını hatırlatan Dinç, "Allah izin verirse bu gördüğünüz tepeler orman olacak demiştik, şükürler olsun bu amacımız adım adım yerini buluyor. Fidan dikmek tek başına yeterli değil, korumamız da bir o kadar önemli. Özellikle hemşerilerimizin ve değerli basınımızın yeşilin korunmasında itinalı ve özendirici davranmasını bekliyoruz.15 yıl sonra doğanlar, yemyeşil bir Çankırı'da doğsun, hedefimiz bu. İnşallah, ormanı Çankırılıların ayağına getireceğiz"diye konuştu. 


Orman İşletme Müdürlüğü olarak belediye ile başlattıkları çalışmalarda amacın Çankırı'yı yeşil bir kent haline getirmek olduğunu vurgulayan Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, çalışmalar sonunda; Sanayi-Tugay, Yeni Hastane- 100. Yıl Yetiştirme Yurdu, Kentpark-Doğantepe arası ile Deveyolu ve Tuzlu Bağları olmak üzere, Çankırı'da beş farklı noktada dikilen fidanların toprakla buluşacağını belirtti. Çankırı'yı toprak ve iklim koşullarına uygun badem, söğüt, alıç, sedir, iğde ve çalı gibi ağaç türleri ile buluşturduklarını belirten Yılmaz, Çankırı Belediyesi ekiplerinin titiz sulama çalışmaları ile fidanların yaşama şansını %60'lardan %90'a kadar çıkarttıklarını ifade etti. 

Dinç, "Çok değil 6-7 yıl sonra Esentepe tarafında çıplak tepe göremeyeceksiniz. 2. etap çalışmaları Çankırımıza hayırlı olsun."diyerek "Ağaçlandırma Protokolünü imzaladı.


Anayurt


Geri Dön