27 / 04 / 2024

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.



China Real Estate Information Corp. yaptığı açıklamada son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de ilk çeyrek emlak satışlarının senelik bazda yüzde 50'nin üzerinde düşeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Finans Gündem'in aktardığı habere göre söz konusu bankanın analistleri bir araştırma notunda, emlak kriziyle boğuşan Çin'de ilk çeyrek emlak satışlarının Citi tarafından senelik bazda yüzde 50'nin üzerinde düşeceği tahminini yaptı.

China Real Estate Information Corp., zayıf Ocak ayı ve Mart aylarındaki yüksek karşılaştırma bazından sonra Ay Yeni Yılı satışlarının yavaş seyretmeyi sürdürdüğünü kaydederek, Çin'in 1. ve 2. kademe kentlerindeki emlak gevşetme önlemlerinin etkisi konusunda temkinli olmayı sürdürdüğünü kaydetti. 

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan resmi verilere göre, 44 kentte Ay Yeni Yılı tatili döneminde yeni konut satışları senelik bazda yüzde 40'ın üzerinde düştü. Citi, genel pazarın zayıf olduğunu, fakat bazı projelerin arzın az olduğu çekirdek bölgelerdeki konumları, talep yükseltmeyi hedeflemeleri ya da sınırlı promosyonlarla dirençli fiyatlandırmayı sürdürmeleriyle ön plana çıktığını belirtti.

Çarpıcı rapor! Çin de emlak satışları yüzde 50 den fazla düşecek!

EMLAK KRİZİ DEVAM EDECEK

Bankalar, emlak krizinin devam ettiği Çin'de konut sektörüne yönelik karamsar bir tablo çizmişti. Paylaşılan detaylara  göre Çin konut sektöründe yaşanan gerilemenin 2024'te de süreceği öngörüldü. Hazırlanan raporda hükümetin sektörü canlandırmaya yönelik çabalarının başarısız olduğuna da değinildi.

Bloomberg'in aktardığı detaylara göre Goldman Sachs, Morgan Stanley ve UBS Group dahil olduğu konsensüs, ülkede son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak piyasasının üst üste 3. yıl daralma yaşayacağını kaydetti. Böylelikle Çin'deki konut piyasası üç seneyle tarihinin en uzun daralma serisine de imza atacak. Ayrıca söz konusu gelişme Çin'in büyümesini de olumsuz şekilde etkileyecek.

Goldman Sachs, önümüzdeki sene Çin'in gayrimenkul yatırımlarında çift haneli düşüş beklediğini belirtirken, konu ile ilgili açıklama yapan analistler, büyüme rakamlarının da potansiyel olarak yüzde bir puan düşeceğini kaydetmişti.

 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Ev sahipleri: Yüzde 25 zam sınırı çok yanlış bir karardı, her ev sahibi zengin değil! 


Geri Dön