02 / 05 / 2024

Çatalca Subaşı Köyü'nün 522 bin liralık icra borcu var!

Çatalca Subaşı Köyü'nün 522 bin liralık icra borcu var!

Çatalca Subaşı Köyü 522 bin liralık borcunu ödeyemiyor, muhtar isyanda



 Çatalca Subaşı Köyü, borç batağında... Köyün 80 bin TL'sine el konuldu, borç tutarı gittikçe artıyor, faiz bile durdurulamıyor. Peki köy nasıl bu hale geldi İddialara göre, köyü borç batağına sürükleyen olaylar zinciri 2003 yılında başladı. Subaşı Köyü Muhtarlığı'na ait 3 dönümlük piknik alanı, 2003'te ihaleyle Erdinç Güzelçiçek adına kiralandı. Dönemin muhtarı seçimler yaklaşınca köyün karar defterine kalemle sonradan bir madde ekleyerek hem Güzelçiçek'in sözleşmesini uzattı, hem de yapacağı tüm tadilat masraflarının köy tüzel kişiliği tarafından ödeneceğini belirtti.

80 BİN TL GİTTİ
Seçilen ikinci muhtar Hayati Gölücü ise kendisine çıkarılan tadilat faturasını kabul ederek, "Borcu ödeyeceğiz" dedi. Ancak borç gittikçe arttı ve faizleriyle birlikte 522 bin TL'ye ulaştı.

Bu arada muhtar tekrar değişti. Üçüncü muhtar Bahri Çetin, sözleşmeye itiraz ederek, hem tahliye, hem de iade-i muhakeme davası açtı. Kiracı ise, alacaklarını tahsil edebilmek için icraya başvurdu. Muhtarlığa ait banka hesabında bulunan 80 bin TL'ye el konuldu. Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köy karar defterindeki yazılı bölümden şüphelenerek
tetkik için defteri laboratuvara gönderdi.
 
Muhtarın eklediği bölümün sonradan yazıldığı, yani sahte olduğu da İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından tespit edildi. Güzelçiçek'in şu an sadece bin 168 TL aylık kira ödediğini, ancak tadilat masraflarının her geçen gün arttığını söyleyen muhtar Bahri Çetin, "Faizi bile durduramıyoruz. İstanbul 27. icra Mahkemesi, köyün 80 bin 700 TL'sine de el koydu. Kiracının amacı, 15 dönümlük bu alanı sahiplenmek. Şu an bu köyde doğacak çocuk bile borçlu" diye konuştu.
Hüseyin Şentürk-Özlem Yılmaz/Habertürk
 


Geri Dön