29 / 04 / 2024

Çatıder, Yapı İstanbul Fuarı’nda çatı sektörünü değerlendirdi!

 Çatıder, Yapı İstanbul Fuarı’nda çatı sektörünü değerlendirdi!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 24-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı’nda çatı sektörünü masaya yatırdı...





ÇATIDER standının Yapı Fuarı’nda gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirten ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, sektörün mevcut sorunlarına çare olmak için durmaksızın çalıştıklarını belirterek çok önemli bir gelişmeden bahsetti. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokol sayesinde bünyesinde İnşaat Teknolojisi Çatıcılık Dalı olan toplam 22 meslek lisesinde Çatıcılık Kursu açacaklarını belirten Yavuz, “Çatıcılık dalında “Mesleki Geliştirme ve Uyum Kursu” olarak verilecek bu kurslardan, sektörde hizmet veren çatı ustaları ve yeni bir meslek sahibi olmak isteyenler faydalanabilecek. 


Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Çatı Ustası Belgesi verilecek. ÇATIDER olarak daha önce İstanbul’daki dernek merkezimizde Çatıcılık Geliştirme ve Uyum Kursları verdik. Şimdi ise bu eğitimleri Türkiye geneline yayıyoruz. Bu kurslarla sektörümüzün en büyük sorunlarından olan kalifiye iş gücü, sertifikalı ara eleman eksikliği ve inşaatlarda sertifikalı usta çalıştırma zorunluluğu konusunda büyük bir adım atmış olduk.” dedi.


Çatıların atıl kalmaması için eğim artmalı!


Çatı sektörünün genel değerlendirmesini de yapan ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “İnşaat sektörünün önemli kollarından biri olan çatı sektörü her geçen gün biraz daha büyüyor. Düz ve eğimli çatı kaplamalarının toplam sektör büyüklüğü 130 milyon metrekareye ve 3 milyar dolara ulaştı. Sektörümüz hedeflediği başarılara ulaşmak için çalışırken maalesef tüm sektörlerde olduğu gibi bir takım sorunlarla da karşılaşıyoruz. 


Ülkemizde çatılarla ilgili bilinç eksikliği söz konusu... Türkiye’deki yaklaşık 9 milyon binadan 8 milyonunun çatısı eski nesil ve yalıtımsız. Ayrıca mevzuat gereği çatılarda kullanıma uygun eğim sağlanamadığı için çatılar atıl alanlar konumunda. Şu an Türkiye’deki çatılarda yüzde 33 olan eğimin yüzde 45’e çıkarılmasıyla bu alanlar daha verimli kullanılabilecek.” şeklinde konuştu.




Geri Dön