02 / 05 / 2024

ÇATIDER öğretmen ve öğrencilere çatı sektörünü anlattı!

ÇATIDER öğretmen ve öğrencilere çatı sektörünü anlattı!

ÇATIDER, sektördeki eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılamak için AB desteğiyle yürüttüğü eğitim projesi kapsamında, çatı sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcileri ile meslek lisesi öğretmenlerini buluşturdu.



Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), sektördeki eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılamak için AB desteğiyle yürüttüğü eğitim projesi kapsamında, çatı sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcileri ile meslek lisesi öğretmenlerini buluşturdu. Duayenler, mesleki eğitim kalitesinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla öğretmenlere yönelik ‘Hizmet İçi Eğitim Kursu’ düzenlendi. 


ÇATIDER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın "Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET)" isimli hibe projesi kapsamında  'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçirerek, çalışmalar gerçekleştiriyor. Proje, sektörün teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.Proje kapsamında İSOV Zincirlikuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile  Ankara  Yenimahalle Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Hizmet İçi Eğitim Kursu Etkinlik Programı" düzenlendi. 

  

İstanbul ve Ankara ‘da 12 teknik liseden toplam 114 öğretmenin katılım belgesi aldığı etkinlik bünyesinde sunumlar yapıldı. "Çatı Sistemleri ve Mesleki Yeterlilik" konusunda ÇATIDER'den Uğur Kaya, "Yüksekte ve Çatılarda Çalışma" konusunda İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Uzmanı Levent Özden, "Modern Kiremit Sistemleri" konusunda BRAAS Çatı Sistemleri'nden Turgay Ulusoy, "Prefabrike Çatı Taşıyıcı Sistemleri" konusunda, Ytong Türkiye'den Fahri Yalçın, "Çatı Şantiyesi" konusunda Arımeks Mühendislik'ten Adil Baştanoğlu, "Bina Kabuğu Tasarımı" konusunda Rheinzink'den Göker Algan, "Sanayi Yapılarında Çatılar" konusunda Panelsan'dan Gülay Tütün, "Çevreci Çatılar" konusunda Onduline Avrasya'dan Atila Gürses, "Prefabrike Çatı Taşıyıcı Sistemleri" konusunda Ytong Türkiye'den Cüneyt Giray, "Yeni Yangın Yönetmeliği ve Çatılar" konusunda BTM'den Jozef Bonfil bilgi verdi.


Maketler üzerinde yapılan çatı kaplama uygulamaları’ na ise Onduline Avrasya, Multiplan, Braas, Nuhpanel, Panelsan  firmaları eğitmen ve ürünleri ile katıldı. 


Önce öğretmenler, sonra öğrenciler…

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de inşaat ve çatı sektörünün hızla gelişmeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi:“Çatıcılık, Türkiye’nin dört bir yanında geçerliliği olan bir meslektir. En küçük köyden, en büyük şehre kadar her yerde ihtiyaç duyulan, kalıcı, yenileşmeye ve büyümeye açık bir iş alanı olan mesleğimiz, gençlerimiz için önemli bir fırsat sağlıyor. Meslek lisesi öğrencilerimiz sektörümüz hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için onlara mesleğimizi anlatıyor ve aramıza davet ediyoruz. Sektörümüzün başarılı gençlere, gençlerin de kalıcı bir mesleğe ihtiyacı var. Bu anlamda meslek lisesi öğretmelerimize de teknolojik gelişmeler hakkında bilgilerimizi sunuyoruz.”

 

Çatı sektöründe gençleri neler bekliyor?

-Sürekli büyüyen, her zaman geleceği olan bir sektör içinde yer almak,

-İstikrarlı bir iş imkânı,

-Kendi işini kurmak,

-Türkiye ortalaması üzerinde gelir,

-Türkiye'nin dört bir yanında iş alabilme/bulabilme ayrıcalığı,

-Modern ve dinamik uygulamalar ile iş alanını geliştirme fırsatları.


Geri Dön