20 / 05 / 2024

ÇATIDER çatı sektörünü anlattı

ÇATIDER çatı sektörünü anlattı

ÇATIDER, sektördeki eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılamak için AB desteğiyle yürüttüğü eğitim projesi kapsamında, çatı sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcileri ile meslek lisesi öğretmenlerini buluşturdu.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Beton 2023 Fuarı inşaat sektörünün yapı taşlarını buluşturacak!

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “Beton 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında toplayacak. İşte Beton 2023 ile ilgili ayrıntılar...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Rusya - Ukrayna krizi Çimento sektörünü vurdu! Kriz kapıda!

Türkiye çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizinin çimento sektörünü nasıl etkilediğini açıkladı. İşte konu ile ilgili dikkat çeken detaylar...

Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak!

Daha önce sektörün dev markaları; Ant Yapı ve Sabancı Grubu ortaklığını Riva'ya taşıyan Süreyya Ayaz, birikim ve deneyimlerini SA Riva İnşaat ve Danışmanlık A.Ş. çatısı altında topluyor. Süreyya Ayaz, SA RİVA ile sektörün öncü markalarını buluşturacak...

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tasarrufa dayalı finansman sektörünün büyüklüğü 15 milyar TL'yi aştı! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Tasarrufa dayalı finansman sektörünün 2019'da 100 bini aşan yeni müşterilerinin, hem de eski müşterilerinin güven altına alınarak adım atılması gerekiyor. Bu sistemden sadece konut alanlar değil, taşıt alanlar da faydalanıyor" dedi...

Çanakkale, sanayi sektörünün merkezi olacak!

Sanayi, turizm ve tarım alanlarda atılım gösteren Çanakkale'nin, köprüyle birlikte şehircilik anlamında da fazla yol alması öngörülüyor.Şehir köprüyle birlikte sanayi sektörünün merkezi olacak.

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

2017 inşaat sektörünün altın yılı olacak!

Türkiye inşaat sektörünün platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, İstanbul’a gelen birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu.

İşte inşaat sektörünün canlanması için atılması gereken 3 adım!

Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “İnşaat sektörünün hareketlenmesi ekonominin canlanması için 3 adım atılmalı." dedi. Gökhan Taş, "KDV yüzde 1’e, faiz yüzde 1’in altına, tapu harçları 0.5 inmeli." dedi.

Çatı sektörü, merdiven altı üretimle mücadele ediyor!

8. Çatı ve Cephe Sempozyumu,çatı sektörünün önde gelen kuruluş ve uzmanları ile akademi dünyasını bir araya getirdi. Sempozyumda çatı ve cephe sektöründeki yeni teknolojik gelişmeler ve uygulamaları ele alındı.

Kentsel dönüşüm çatı sektörüne yeni soluk getiriyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, çatı sektörünün son yıllarda istikrarlı bir büyüme performansı ortaya koyduğunu, zorluklara rağmen 2015 yılında da büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

ÇATIDER çatı sektörünü anlattı Haberi

ÇATIDER çatı sektörünü anlattı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), sektördeki eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılamak için AB desteğiyle yürüttüğü eğitim projesi kapsamında, çatı sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcileri ile meslek lisesi öğretmenlerini buluşturdu. Duayenler, mesleki eğitim kalitesinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla öğretmenlere yönelik ‘Hizmet İçi Eğitim Kursu’ düzenlendi. 


ÇATIDER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın "Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET)" isimli hibe projesi kapsamında  'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçirerek, çalışmalar gerçekleştiriyor. Proje, sektörün teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.Proje kapsamında İSOV Zincirlikuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ankara Yenimahalle Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Hizmet İçi Eğitim Kursu Etkinlik Programı"...