16 / 05 / 2024

Çatı Ustası Belgesi

Çatı Ustası Belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Çatı Sanayici ve İşadamları Demeği (ÇATIDER) arasında imzalanan protokolle ülke genelindeki 22 meslek okulunda çatıcılık kursu açılacak. Nazım Yavuz, iş güvenliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Çatıder, Yapı İstanbul Fuarı’nda çatı sektörünü değerlendirdi!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 24-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı’nda çatı sektörünü masaya yatırdı...

Tunç Şatıroğlu'ndan son dakika dolar analizi! Grafiği işaret ederek bakın ne dedi...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı dolar grafiği paylaşımında dolardaki yükselişi işaret ederek ''Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım'' dedi. Takipçilerden ise yüzlerce yorum geldi.

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!

Trabzon'da inşaat ustası olan Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçalarını kullanarak 15 günde bir ahşap kamyonet yaptı.

Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyeti DASK’tan daha düşük!

Türkiye yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Başkanı Pelesen, Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyetinin DASK’tan bile daha az olduğunu vurguladı.

Çeşme'de kaçak yapılara Yapı Kayıt Belgesi verildi!

İzmir Çeşme'de hazine arazisindeki temeli atılmış üç inşaatla ilgili Yapı Kayıt Belgesi alındığı ortaya çıktı. 

ÇATIDER Genç Çatıcılar yarışması 29 Mart'ta!

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini yarışma ile belirleyecek. 

384 bin inşaat ustasına Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek!

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti uygulamayı ilk kez Kayseri’de başlatacak.

Rize'de bir vatandaş evinin çatısını teleferikle onardı!

Rize'nin Derepazarı ilçesinde yaşayan çatı ustası Sancaktutan, evinin çatısını kurduğu ilkel teleferikten faydalanarak onardı. AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazinin engebeli oluşu nedeniyle her evin önüne kadar yol gitmediğini söyledi.

Yapı ustalarından mesleki yeterlilik belgesi istenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 380 bin yapı ustası kayıt altına alındı. 2017 yılı itibari ile “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan ustalar yapı sektöründe çalışamayacak.

380 bin yapı ustası kayıt altına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 380.000 yapı ustası kayıt altına alındı. 2017 yılından itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan ustalar yapı sektöründe çalışamayacak.

Çatı sektörünün yüzde 6 büyümesi bekleniyor!

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

Çatı-cephe sektörü Enerji Kimlik Belgesi ile büyüyecek!

Isı Yalıtımı ve Enerji Performansı Yönetmeliği ile 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörünün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

2017'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi zorunlu olacak!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Enerji Verimliliği Kanunu gereğince tüm binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almasının zorunlu olduğunu söyledi..

Çatı Ustası Belgesi Haberi

Çatı Ustası Belgesi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Çatı Sanayici ve İşadamları Derneeği (ÇATIDER) arasında imzalanan protokolle ülke genelindeki 22 meslek okulunda çatıcılık kursu açılacak. Konuyla ügili bilgi veren ÇATIDER Başkanı Nazım Yavuz, iş sağlığı ve güvenliğine her zaman büyük önem verdiklerini söyledi.
Yavuz, çatıclık dalındaki mesleki geliştirme ve uyum kurslarından sektörde hizmet veren çatı ustaları ve yeni bir meslek sahibi olmak isteyenlerin faydalanabileceğine işaret ederek, başarılı katılımcıların sertifikalandırılacağını anlattı. Türk çatı sektörünün sorunlarının başında kalifiye iş gücü eksikliği ve sertifikalı ara elemanların bulunmayışı geldiğine dikkati çeken Yavuz, "2012 yılı başından itibaren inşaatlarda sertifikalı işçi çalıştırmanın zorunlu hale gelmesiyle, bu eksiklik çok daha ciddi anlamda hissedilir oldu. Konu her zaman gündemimizdeydi. Son olarak da MEB ile imzaladığımız protokol sorunun çözümüne yönelik önemli bir...