30 / 04 / 2024

Çaya üç ayda üçüncü zam: ÇAYKUR 2023 zamlı çay fiyatları

Çaya üç ayda üçüncü zam: ÇAYKUR 2023 zamlı çay fiyatları

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), çay fiyatlarına yüzde 4,5 oranında zam yaptığını duyurdu. Böylece son üç ayda çaya üçüncü kez zam gelmiş oldu. Haziran ayından bu güne kuru çay fiyatları yüzde 63,6 zamlandı.



ÇAYKUR (Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü), çay fiyatlarına üçüncü kez zam yaparak son üç ayda toplamda yüzde 63,6 oranında artış gerçekleştirdi. Çay tiryakilerini etkileyen bu son gelişmeyle birlikte çay fiyatlarının yükselmesi gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Üç ayda üçüncü zam

8 Haziran'da yaptığı yüzde 43'lük zamla başlayan süreç, 14 Temmuz'da yüzde 9,5 oranında ikinci bir zammın ardından 15 Ağustos'ta yüzde 4,5'lik üçüncü bir zamla devam etti. ÇAYKUR'un ardı ardına yaptığı bu fiyat artışları, çayın maliyetinin artmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Çay tüketiminin Türkiye için özel bir yere sahip olduğu göz önüne alındığında, çay fiyatlarındaki bu artışın halk arasında nasıl yankı bulacağı merak konusu. Özellikle çayın sosyal hayattaki önemi ve günlük alışkanlıklarımızdaki yerinin büyük olması, fiyat artışının tüketici davranışlarına nasıl yansıyacağına dair soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Yeni çay fiyat listesi şirketlere gönderiliyor

ÇAYKUR'un yeni fiyat listelerini toptan satış yapan şirketlere göndermeye başladığı belirtilirken, tüketicilerin çay fiyatlarındaki artışa nasıl tepki vereceği önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görülecek. Çay fiyatlarındaki bu artışın gerekçeleri ve etkileri de yakından takip ediliyor.

ÇAYKUR'un çay fiyatlarındaki bu üçüncü zam kararı, çay sektörünü ve tüketicileri derinden etkilemeye devam ederken, gelecekte çay fiyatlarının nasıl şekilleneceği ise belirsizliğini koruyor.

GÜNCEL ÇAY FİYATLARI


1 kg Çaykur Rize Turist Çay  - 109,00 TL.
500 G. Çaykur 42 Nolu Tirebolu Çayı  - 69,90 TL.
 200 G. Çaykur Demlik Poşet Çay 40'Lı - 47,90 TL.
1000 G Çaykur Kamelya Çay - 105,00 TL.
500 G. Çaykur Rize Turist Çay - 59,50 TL.
500 G. Çaykur Kamelya Çay - 57,50 TL.
Çaykur Bardak Poşet Çay 25'Li. - 24,90 TL.
Çaykur Yeşil Çay Bardak Poşet 25'Li. - 18,90 TL.

*Yukarıda belirtilen çay fiyatları yapılacak olan son zamdan önceki fiyatlardır. Gelecek olan zamla birlikte fiyatlar yeniden değişecek.

Pirinç fiyatlarına zam geliyor: Son 12 yılın en yüksek seviyesi...

Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? İşte başvuruya dair bilinmesi gereken tüm detaylar...

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

 


 


Geri Dön