17 / 05 / 2024

Çayeli'nde kentsel dönüşüm başlayacak!

Çayeli'nde kentsel dönüşüm başlayacak!

2004'ten bu yana AK Parti Belediyeciliği ile tanışan ilçenin ayrıcalıklı hizmetlere sahip olduğunu kaydeden Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, ilçe için kentsel dönüşüm kararı aldıklarını söyledi...



2004 'ten bu yana AK Parti Belediyeciliği ile tanışan ilçenin ayrıcalıklı hizmetlere sahip olduğunu kaydeden Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de belli bir planlanma çerçevesinde yürüteceğiz. Başlayıp devam eden projelerin yanında, planlanan ve yeni projelerle birlikte İnşallah Çayeli'miz 5 yıl sonra daha da gelişmiş ve modern marka bir şehir halini almış olacak" dedi. 


Cay ve kurufasulyenin vatanı 

İlçe ekonomisinin temelini çaydan oluşan Çayeli, Rize bölgesindeki çaylık alanların yaklaşık yüzde 18'ine sahiptir. Çayeli'nin Madenli Beldesi'nde bulunan Çayeli Bakır İşletmeleri madencilik alanında her yıl ihracat şampiyonu olmaktadır. Yöreye verdiği istihdam katkısının dışında birçok sosyal sorumluluk projelerine destek vermektedir. Çayeli denilince akla ilk önce vazgeçilmez lezzetiyle meşhur kuru fasulyesi ve Karadeniz'in en meşhur türküsü olan ' Çayeli'nden Öteye' gelir. Çayeli'nde birçok tepe vardır, bunlardan en bilineni Kupsa Tepesidir. Ağaran Şelalesi son zamanlarda birçok yabancı ve yerli turistin uğrak yeri haline gelmiştir. Ayrıca Çataldere Şelalesi ile meşhurdur. 


2023'e hazırlanan yeni Çayeli İlçenin 'Vizyon Projesi' olan dolgu imar planı Belediye Meclis kararı ile uzun bürokratik işlemlerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı bilgisini veren Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, "Önümüzdeki yıl yapımına başlanacak olan 240 dönümden oluşan proje ile ilçemiz marka şehir anlamında büyük yol kat etmiş olacaktır. Bu ve benzeri projeleri ilçemize kazandırmasında büyük emekleri olan başta Ak Partimizin Kurucu lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Vekilimiz Hayati Yazıcı ve Milletvekillerimize il ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Hemşehriler arası gönülbirliği 

Eşşsiz doğal güzelliklere sahip bölgenin turizmden ciddi paylar almak için haklı beklentileri olduğuna da değinin Başkan Esmen, "Özellikle ilçemiz ile Pazar arasında yapılmasına başlanacak olan havaalanı ile birlikte artacak yoğunluğa cevap verecek konaklama ve tesisler yetersizdir. Bunların arttırılması konusunda iş adamlarımızı Çayeli'ne yatırım yapmaya davet ediyorum. Hemşerilerimize özellikle şunun altını çizerek ifade etmek isterim ki, bu hizmetleri yaparken meclis üyelerim, belediye çalışanlarını, parti teşkilatını ve Çayeli'ndeki ve İstanbul'daki sivil toplum örgütlerimizle, yanında gönül birliği içerisinde olduğum bütün kesimlerle birlikte Çayeli'mizi marka ilçe yapmak üzere büyük bir gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Kentsel Dönüşüm kararı alındı 

ŞEHRİMİZİN Eski Cami Meydanından Şairler Köprüsüne kadar olan yolun alt kısmı için Kentsel Dönüşüm karan alınmıştır. Belediyemiz tarafından hazırlanan ön etüt çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce kabul edilmiş olup, daha kapsamlı bir çalışma yapmak üzere bütçe ayrılmıştır. Çalışmalarımızı çok yönlü olarak sürdürmekteyiz. Bu sayede şehrimizin en eski yapılarının bulunduğu Eskipazar Mahallesi'nde yapılacak olan dönüşüm ile şehrimize yeni bir vizyon getirilmesini hedeflemekteyiz. 



17 MAHALLEDE YOL BAKIMLARI YAPILDI 

"GÖREVİ devraldığımız andan itibaren özellikle ve öncelikle mahalle muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda aldığımız kararla birlikte tüm mahalle yollarında acil bakım ve onarım hizmetlerini aralıksız sürdürdük. Bu hizmetlerde kullanılmak üzere yaklaşık 6000 ton asfalt temin edilerek gerekli yerlere dökümü sağlandı. Böylece 17 mahallemizde de gerekli bakımlar yapılmış ve kış mevsimine hazır hale getirildi. 


HİZMET KALİTESİNİ ARTIRIYORUZ 

AMACIMIZ 17 mahallemizin alt ve üst yapıdaki sorunlarını köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturmaktır. Bu amaçla Sabuncular Mahallemizin yol standartlarını yükseltmek için yaptığımız yol genişletme çalışmalarını tamamladık. Hedefimiz tüm mahallelerde yolların standartlarını yükseltmektir. Bunu yaparken Yalı ve Sabuncular mahallesinde olduğu gibi hemşehrilerimizin çalışmalarımızı sahiplenmesi hizmetin kalitesini arttıracaktır. 


SOSYAL ALANDA ÇALIŞMALARIMIZ ARTACAK 

BELEDİYECİLİK hizmetleri denilince, son yıllara kadar akla daha çok şehrin fiziki yapısına dair hizmetler gelmekteydi. Rutin belediyecilik dışında, halkımıza daha iyi hizmet vermek adına personelimizin eğitiminden tutun, Ramazan ayı etkinliklerine, her ay planlı şekilde sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bunlan artırarak devam ettireceğiz. Aynca ilimizde uygulanan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK)'ne yaptığı konferanslar ile katkı veriyoruz. Başta Çayeli Doğa spor Kulübü Demeği olmak üzere STK'larca yapılan sosyal içerikli tüm faaliyetlere destek vermeye devam ediyoruz. 2015'TE 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, çayı ve turizm potansiyeli ile ilçeyi 'Marka Kent' haline getirmek istediklerini söyledi. 


EĞİTİM KALİTESİ ARTIYOR

RİZE'DE kurulacak olan üniversitenin ait yapısını oluşturmak amacıyla 1997 yılında KTÜ'ye bağlı olarak kurulan ve 1998 yılında öğretime başlayan eğitim fakültemiz, KPSS 'de en başarılı fakülteler arasında yer almaktadır. Fakültemizde öğrenim gören öğretmen adaylarının barınma sorunlarını çözebilmek adına kız öğrencilerimize evler tutarak destek veriyoruz. Madenli Beldesine, hizmete girmesinde bizzat öncülük ettiğim Ensar Vakfı Çevriye Karahan Yurdunu kazandırdık. Yaklaşık 90 öğrencimiz yıldızlı otel kalitesinde burada kalmaktadır. Yine Adalar Mahallesi'nde kamulaştırılan yerde yapılacak olan 500 kişilik öğrenci yurdunun temelinin, 2015 yılında atılabileceğini düşünmekteyiz. Gerek bu yurttan elde edilen gelir, gerekse duyarlı hemşerilerimizin desteğiyle 20142015 öğretim yılında yaklaşık 800 öğrencimize burs verilmektedir. 


Yeni binamız hazır olacak

12 Mart 2014 tarihinde temeli atılan Kaymakamlık ve Belediye Binamızın inşaatı tüm hızı ile devam ediyor. 2015 Mart ayında yüklenici firma tarafından binanın inşaatı tamamlanacak ve kısa süre içerisinde yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız. Yeni binamızda özellikle halkımızın direk hizmet aldığı emlak. su. vezne ve zabıta gibi birimlerimiz giriş katta olacaktır. Bu sayede halkımızı yormadan daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. 


Su sorunu kalmayacak 

İlçemizin alternatif su projesi olan Seslidere su için çıkılan proje ihalesi geçerli teklif olmadığından iki kez iptal oldu. üçüncü ihale gerçekleştirilmiş ve sözleşme imzalanmış olup çalışmalara başlanmış ve 180 günde tamamlanacaktır. Proje çalışmalarını tamamladıktan sonra yapım ihalesine çıkılacaktır. Proje tamamlandığında ilçemizin büyük bir kısmına su verilecek, ayrıca şehir ishale hattı tamamen yenilenerek sağlıklı ve kaliteli su ile hemşehrilerimiz kesintisiz suya kavuşacaktır. 


Star Ek


Geri Dön