CBTE Mimarlık, KFC restoranlarını tasarlıyor!
Türkiye’nin birçok kentinde farklı ölçeklerde ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projeler üreten CBTE Mimarlık, KFC restoranların Türkiye’deki çağdaş yüzünü modern bir anlayışla yeniden yorumluyor.
KFC’lerin Türkiye’ye özgü yeni konseptinde fast food restoran algısının dışına çıkan CBTE Mimarlık kendi kimliğini yansıtan, modern iç mekanlar ortaya koyuyor.
Mimar Çağdaş Belen ve Mimar Tanem Eren Belen ortaklığındaki CBTE Mimarlık, dünyanın birkaç büyük fast food zincirinden biri olan ve yeniden yapılanma sürecine giren KFC restoranların Türkiye’deki zinciri için tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiriyor. KFC’lerin Türkiye’deki çağdaş yüzünü, modern bir anlayışla yeniden yorumlayan CBTE Mimarlık, markanın, belirli tasarım standartlarına bağlı kalmak koşuluyla, dünyanın farklı ülkelerinde, farklı konseptler ve tasarımlar kurgulanmasına olanak sağlayan global vizyonundan güç alarak özgür bir altyapıyla geliştirilen ve fast food restoran algısının ötesine geçen projeler üretiyor.
Özgün ve Renkli Mekanlar…
CBTE Mimarlık, KFC restoranlarının tasarım konseptini, markanın kurumsal renkleri üzerinden geliştirmiş ve mekanlara doğal malzeme seçimleriyle rahatlatıcı yeni renkler de ekleyerek, alışılmış algının net ve steril görünümden taviz vermeden mekanlara kişilik katmaya çabalamış. KFC’nin ürün, hizmet ve malzeme kalitesine yönelik ürün görsellerinin, kullanıcıların kolayca odaklanıp fikir alabilecekleri noktalara yerleştirilmesine olanak sağlayan duvar yüzeylerinin tasarımı da önemli konsept aşamalarından biri olmuş.
CBTE Mimarlık mekanın planlamasında, kullanıcıların farklı kurgularda oturmasına olanak tanıyan birçok alternatif üretmiş ve gruplara yönelik büyük masalar, uzun süre oturmaya olanak sağlayan koltuklu masalar gibi farklı oturma grupları tasarlamış. Mekanlar için alışılmış fast food restoranlarından farklı olarak yumuşak bir genel aydınlatma planı kullanılmış. Buna ek olarak da oturma grupları ve mekandaki ürün görselleri gibi odak noktaları noktasal aydınlatmalarla vurgulanmaya çabalanmış.
Restoranların mekansal planlamasındaki esnek ve bütüncül kurgu ve iç mekanlarda kullanılan modern ve renkli detaylar CBTE Mimarlık tarafından mevcut yapıların cephelerine de entegre edilmiş. Yapı yüzeylerinin büyüklüğüne ve niteliğine göre farklılaşan cepheler, genel konsept anlayışından kopmadan kendi kimliğini ortaya koyabilmiş.
Mimar Çağdaş Belen ve Mimar Tanem Eren Belen, KFC restoranları için geliştirdikleri konseptin, “özgün ve spesifik detayları kurgulamaya olanak tanıyan bir zeminle, kullanıcıların kendilerini rahat hissedebilecekleri, mekanda daha uzun ve nitelikli zaman geçirebilecekleri, çağdaş ve şehirli bir tasarım anlayışı çerçevesinde olgunlaştığını” söylüyor.