06 / 05 / 2024

ÇEDBİK 2016 Uluslararası Kongresi 4-5 Şubat'ta!

ÇEDBİK 2016 Uluslararası Kongresi 4-5 Şubat'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından her yıl düzenlenen "Yeşil Binalar Zirvesi", bu sene "ÇEDBİK Kongre 2016" adı altında 4-5 Şubat 2016 tarihinde InterContinental Otel'de düzenlenecek.



Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından her yıl düzenlenen "Yeşil Binalar Zirvesi", bu sene "ÇEDBİK Kongre 2016" adı altında 4-5 Şubat 2016 tarihinde InterContinental Otel'de düzenlenecek. Yurt dışından katılımcılarla birlikte 40 konuşmacının yer alacağı kongre, paneller şeklinde gerçekleşerek interaktif bir şekilde devam edecek. 


Dünya Yeşil Binalar Konseyi üyesi olan ve yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik eden ÇEDBİK, 100'den fazla üyesiyle 2007 yılından beri "yeşil bina" sistemi ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. 4 senedir ÇEDBİK tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen "Yeşil Binalar Zirvesi", bu sene 4-5 Şubat 2016 tarihinde Inter Continental Otel'de "ÇEDBİK Kongre 2016" adı altında kongre olarak düzenlenecek. Kongrenin ana temasının "Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler" ve "Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyalog" olarak belirlendiğini açıklayan ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil, bu yılki kongrenin zirveye göre daha interaktif bir yapıda gerçekleştirileceğini belirtti. 


Özdil, "7 oturumda, 7 başlık altında ve yaklaşık 40 konuşmacıyla sürdürülebüir bina alanında hemen her önemli konuya değineceğimiz kongrede, izleyicilerin de katılımcı olabilecekleri, etkin rol alabilecekleri bir diyalog ortamı geliştirilecek. Her panelde bulunan kongre komitesi bir sonuç bildirgesi oluşturacak ve 2 günlük kongrenin sonunda ÇEDBİK Kongre 2016'nın 'kongre sonuç bildirgesi'ni yayınlayacağız" açıklamalarında bulundu. İki gün sürecek kongrede ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, Uluslararası Finans Kurumu (IFC)'den Eduard O. Yakubo, Mimar Murat Kader gibi kendi alanlarında uzman isimler konuşma yapacaklar. Kongrede aynı zamanda Paris 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı sonuçları da dikkate alınarak yapı sektörüne düşen önemli görevler katılımcılarla paylaşılacak. 


Küreselleşen dünyada, bireysel tabanda bile atılacak her adımın dünyanın geleceği konusunda çok büyük önem taşıdığını belirten Selçuk Özdü, "Ekolojik sorunların her geçen gün arttığı günümüzde, enerji ve çevre duyarlılığının tasarım ve inşaata yansıtılması için oluşturacağımız altyapı, eko-malzeme yapımı konusunda tüm özel kurum ve kuruluşların. akademik çevrelerin desteği bizler için hayati önem taşıyor. Ülkemiz ve dünyanın geleceği için önemli adımlar atmak isteyen herkesi ÇEDBİK'e bekliyoruz" dedi. 


Dünya


Geri Dön