29 / 04 / 2024

Cefa İnan: Çeşme'de yatırım için dikkatli olunmalı!

Cefa İnan: Çeşme'de yatırım için dikkatli olunmalı!

Altınkum, Pırlanta, Şifne, Çiftlik ve Ayaseranda bölgelerinin yatırım için çok uygun sahalar olduğunu söyleyen Harita ve Kadastro Mühendisi Cefa inan, yatırımcıları uyardı.



1983 yılından bu yana Harita ve kadastro mühendisi olarak Çeşme'de bulunan özel ofisinde faaliyetlerine devam eden Cefa İnan, Çeşme'nin yatırıma çok açık bir bölge olduğunu fakat yatırım yapacak kişilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu kararıyla Çeşme'de pek çok yerin turizm bölgesi ilan edildiğini özellikle Altınkum, Pırlanta, Şifne, Çiftlik ve Ayaseranda bölgelerinin yatırım için çok uygun sahalar olduğunu dile getiren Cefa İnan, "Harita ve kadastro mühendisi olarak Çeşme'de yatırım yapacak olan kişilere bilgilendirme yapıyoruz. Planları doğrultusunda onlara fikir verip, bu planların uygulanabilir olup olmadığını anlatıyoruz. Yatırım yapmak isteyenlerin neler yapmaları gerektiğini söyleyerek onları doğru noktalara yönlendiriyoruz. Bu süreçte bazı kişilerin mağdur olduğunu ve yapılan yatırımların boşa gittiğini de görüyoruz.Bunu önlemek için yatırım yapmak isteyenlerin dikkatli olmalarını öneriyoruz" dedi. 



İmar durumu 

Yatırım yapmak isteyenlerin resmi kurumlara başvurmadan, direk emlakçıların beyanları doğrultusunda hareket etmemeleri gerektiğini dile getiren Cefa inan şöyle devam etti: "Resmi belge almadan emlakçıların sözlerine güvenerek yatırım yapanlar bazen mağdur olabiliyor. Fakat bu mağduriyet oldukça pahalıya patlıyor. Örneğin satın alman arazinin hiçte kendilerine anlatıldığı gibi olmadığını görenler ya da imar durumu ile ilgili 6 ay içerisinde açılacak denilen fakat yıllar geçse de imara açılmayacak olan yerleri satın alanlar olabiliyor. Ayrıca arazinin satışı sırasında araziyi görmeye giden yatırımcı gerçek aplikasyon sırasında arazinin kendisine söylenen yer olmadığını da görebiliyor. Bu yüzden bunlar ve bunlar gibi mağduriyetlerin önlenmesi adına yatırım yapmak isteyenler önce resmi kurumlara başvurarak arazinin imar durumunu ve sınır tespitini öğrenmeleri gerekli. Böylece harcadıkları parayı riske atmamış olacaklardır. Ben de Harita ve kadastro 73 mühendisi olarak kişilerin bu mağduriyetleri yaşamamaları için onların konuyla ilgili bilgilenmelerini sağlayarak onları ^ önce resmi kurumlara yönlendiriyorum." 


Yeni Asır


Geri Dön