28 / 04 / 2024

Çekmeköy Belediyesi'nin 2015 yılı bütçesi 165 milyon TL!

Çekmeköy Belediyesi'nin 2015 yılı bütçesi 165 milyon TL!

Çekmeköy Belediyesi 2015 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Ekim Meclisi 3. Birleşimi’nde yapılan görüşmeler sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi. Çekmeköy Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi yüzde 14’lük bir artışla, 165 Milyon TL olarak belirlendi.



Toplam 19 maddelik gündemle toplanan mecliste, bütçe görüşmeleri Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı’nın sunumuyla başladı. Yıllar arasındaki karşılaştırmaları tablo ile sunan Başkan Yardımcısı Sırmacı, “Geçekleşmelerin birçok kalemde yüzde 90 ve yüzde 100 oranında seyrettiğini, 2012-2013-2014 yılları arasındaki karşılaştırmalara baktığımızda da gelir ve giderlerin dengede olduğunu görüyoruz,” dedi.


Oylama öncesi bir konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yapıcı eleştirilere teşekkür ederek söze başladı ve şunları söyledi: “Varsa eksiklerimizi gidermek adına faydalandığımız yapıcı eleştirilere açığız. Birbirimizin kalbini kırmadan, incitmeden çalışabilmemiz için üslup çok önemli. Biz bu bütçeleri sadece bina yapmak üzerine kurgulamıyoruz. Gençlerimizi yetiştirme, ihtiyaç sahiplerine el uzatmak gibi sosyal belediyecilik de önceliğimizdir. Geçtiğimiz günlerde sokaklarımızın halini gördük. Gençler, içinde insan olduğu halde market, otobüs yakmaya kalktılar. Bu görüntülerden sonra ‘Nasıl bir nesil yetiştiriyoruz?’ diye hepimizin biraz düşünmesi gerekir. Sosyal belediyecilik adına yaptıklarımızın yanında bir o kadar daha yapmayı planladıklarımız var. Benim hizmet anlayışım dua almak üzerine. Vatandaşın hayır duasını aldıktan sonra en olmaz işler bile oluyor. Ticaret hayatımda ‘ayağını yorganına göre uzat’ sözünü kendime ilke edindim. Aynı şey belediye için de geçerli. Giderimiz gelirimizi geçmemeli. Borçla bu şehir yönetilemez.”

 

Bütçe görüşmelerinde yeni müjdeler verildi!


Başkan Poyraz konuşmasında, yeni dönemde okul ve ibadethanelerin bakım ve onarımlarının devam edeceğini söyleyerek, bu yıl yapılan okul ihalesinde okul tadilatlarına 2 milyon 300 bin TL ayrıldığını belirtti. Başkan Poyraz konuşmasında; ”Yıllardan beri sorun olan Ekşioğlu Mahallesi’ndeki yapılan ama eğitime açılamayan ve yıkıntı haline gelen okulu ilçemize kazandıracağız. Sadece o okul için 1 milyon TL bütçe ayırdık. 2015-2016 yılında eğitime açılmış olacak. Aynı şekilde ibadethanelerimizin onarım ve tadilatları yeni dönemde de devam edecek. Hükümet Konağı’nın projesini hazırlıyoruz. Belediye binamızın yanında yapılması planlanan Hükümet Konağı’nın temelini birlikte atacağız. Bu şehre yaptığımız tüm hizmetleri birlikte yapıyoruz.  Meclis üyesinden müdürüne, sokağı temizleyeninden başkan yardımcısına kadar herkesin emeği var. Allah herkesten razı olsun. Kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz daim olsun,” dedi.


Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön