29 / 04 / 2024

Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına fabrika kuruldu!

Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına fabrika kuruldu!

İstanbul Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına çelik konstrüksiyon fabrikası inşa edildi. Çevrede yaşayanlar inşaat başlarken defalarca belediyeye müracaat etti ancak fabrika yapılıp çalışmaya başladı.



Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına çelik konstrüksiyon fabrikası kuruldu. Sözcü gazetesinden Hande Zeyrek'in haberine göre, İstanbul Çekmeköy Ömerli Mahallesi Dindere Caddesi üzerinde etrafı ağaçlarla çevrili ekolojik turizm alanının yaklaşık 4 bin metrekarelik kısmına geçtiğimiz Nisan'dan önce kepçeler girdi ardından arazi düzleme çalışmaları yapıldı.

Çevredeki 74 evin yer aldığı bir sitenin avukatı, 22 Mayıs 2018 tarihinde Çekmeköy Belediyesi'ne inşaatla ilgili yazılı dilekçe sunup durumun ne olduğuna dair bilgi istedi. Cevap gelmeyince bu kez çevre sitelerden de katılım sağlanarak 60'a yakın semt sakini bireysel olarak belediyeye inşaatın durdurulması için dilekçe sundu.

‘YIKIM KARARI VERİLDİ'

Belediyeden 6 Haziran tarihinde gelen cevap yazısında "Tüm inşa faaliyetlerinin mühürlenerek durdurulduğu" bilgisi verildi. Fakat inşaat devam etti. İlçede yaşayanlar bu kez Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvuru yaptı. Kaçak olduğu için mühürlenen inşaatın yıkılmasını talep eden semt sakinlerine gelen yanıtta "19 Haziran'da inşaata para cezası kesildiği, 12 Temmuz'da ise yıkım kararı alındığı ve yasal işlemlerin sürdüğü bilgisi verildi.

Süreç devam ederken fabrika Eylül'de çelik konstrüksiyon alanında faaliyet gösteren Solmaz Grup tabelasıyla faaliyete başladı. 3 Ekim 2018 tarihinde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile görüşen bir grup semt sakini kaçak inşaat hakkında bilgi verdi. Konuyu ilk kez durduğunu belirten Poyraz "Yıkım yapılacağını' söyledi. Ancak sonuç çıkmadı.

FİRMA İTİRAZ ETTİ

Kaçak yapıyla ilgili soru önergesi veren CHP'li Çekmeköy Meclis üyelerinden biri "Çekmeköy Belediyesi kağıt üzerinde yasal prosedürlerin hepsini uyguladı" diyerek adını vermekten kaçındı. Kaçak inşaatın ve arazinin sahibi olan firma ise avukatı aracılığıyla alınan yıkım kararına itiraz etti. Firmanın kaçak yapıyı ‘İmar affına' sokmak istediği de iddia edildi. Ancak imar affı 31 Aralık 2017 tarihinde önce inşa edilen yapıları kapsıyor. Çekmeköy'de bu tür kaçak yapıların sayılarının giderek arttığını belirten bir belediye çalışanı ise "3. Köprünün ayağına çıkış olduğu için bu bölge insanlara çok cazip geliyor ve kaçak yapılar artıyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön