02 / 05 / 2024

Celalettin Güvenç: Yeni dönemin ilk işi kentsel dönüşüm ve trafik olacak!

Celalettin Güvenç: Yeni dönemin ilk işi kentsel dönüşüm ve trafik olacak!

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, kentin trafik ve kentsel dönüşüm sorununun analizini yaptıklarını, kuracakları uzman ekiplerle öncelikli olarak bu sorunları çözeceklerini söyledi.



Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Tabip Odasını ziyaret eden Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecine değindi. 

Şanlıurfa'nın başlıca sorunlarına değinen Celalettin Güvenç, konut ve konut fiyatları, trafik sorunu, park bahçe sorunlarının olduğunu ve bunların analizini yaptıklarına dikkat çekerek, "Uzmanlarla görüşüyoruz; ne yapabilir, nasıl bir kent vizyonu sağlayabiliriz diye. İlk etapta gerek ulaşım gerekse kentsel dönüşümle ilgili çok önemli uzmanlarla görüşmeye başladık. Onlardan ilk raporlarımızı aldık. Mutlak surette Şanlıurfa'da bir değişim vizyonu ortaya koyacağız. 


Bütün bunların tek elden planlanması, denetlenmesi; yaşam alanlarının oluşturulması, uydu kentlerin oluşturulması yeni dönemin ilk işi olacaktır. Bu anlamda çok ciddi bir program hazırlamak lazım. Hükümetin desteğiyle bunun azminde ve kararlığındayız. Tek başımıza bir şey yapamayız; bunun için uzman ekipler kurmamız lazım. Bu işin hamasetle ilgisi yok bu iş uzmanlık işi, irade, kararlılık ve çalışkanlık işidir; tembellikle yapamazsınız.

Türkiye'nin en geniş topraklara sahip yedinci ili Şanlıurfa'yı, Viranşehir'den Ceylanpınar'a aynı gözle görmeniz lazım. Belediye Başkanı aynı zamanda Siverek'in de, tüm ilçelerin de çevre ve trafik sorunlarını düşünmek zorunda" dedi. 

'Şanlıurfa Huzur ve Barış Kentidir' Güvenç, Şanlıurfa'nın kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Şanlıurfa demografik yapısı, huzur ve barış kenti olması bakımından, çok önemli veözel bir kent. Ticaret merkezi olmaya aday; tarım potansiyeli yüksek, tarihi ve kültürel değerleri çok fazla olan bir kent. Bir insanın Şanlıurfa'ya Belediye Başkanı olacağım demesi için; Şanlıurfa'yı bilmesi, Şanlıurfa ile ilgili hayallerinin, ideallerinin, rüyalarının olması lazım; Şanlıurfa öyle bir kenttir. Bu kenti alırım değişim yaşatırım, gerçek anlamda marka şehir yapabilirim, düşüncesi olması lazım. Bu konuda böyle iddialıyız. Bu potansiyeli bu şehirde görüyoruz. Rasyonel veriler var elimizde. 932 bin hektar sulanabilir birinci sınıf arazileri var bu şehrin. Türkiye'nin Hidroelektrik üretiminin önemli bir kısmı burada üretiliyor. 


Dünyanın en eski kentlerinden birisi, hakikaten Ortadoğu'ya açılan kapı, böyle müthiş bir şehir. Böyle bir şehirde belediye başkanı olmak, halkla hem hal olmak, bu halkın duygularına, dertlerine tercüman olmak, duygularını yaşamak ve paylaşmak çok özel bir şeydir" dedi. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç'in odalarını ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, "Büyükşehir Başkan Adayı Celalettin Güvenç'in Valilik döneminde Sağlıkta yaşanan unsurlar ve sonrasında biz hekimlerin yanında göstermiş olduğu tutumlar gerçekten her idareciye örnek bir davranıştır. Bundan sonraki süreçte de Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de daha önceki tutum ve davranışlarının devam edeceğini ümit ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Şanlıurfa Tabip Odasının faaliyetleri hakkında verilerin paylaşıldığı bir sunu izleyerek; hekimlerin sorun ve görüşlerini dinleyip, sorunlann çözümleri doğrultusunda hekimlerden çözüm önerilerini de not aldı. 


Yeni Urfa Gazetesi


Geri Dön