17 / 05 / 2024

Şanlıurfa Tabip Odası

Şanlıurfa Tabip Odası

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, kentin trafik ve kentsel dönüşüm sorununun analizini yaptıklarını, kuracakları uzman ekiplerle öncelikli olarak bu sorunları çözeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin imara açılması tartışıldı!

Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile bilinen illerinden biri olan Şanlıurfa'da tarım alanlarının ve tarihi sit alanlarının imara açılması tartışıldı. Konu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile yeniden gündeme getirildi.

Şanlıurfa ilçelerinde OSB kurma çalışmaları TBMM gündeminde!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik sorununun çözümüne, yatırımcıların desteklenmesine ve ilçelerde ticaret odası ve OSB kurma çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Özyavuz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa'da imar barışı uyarısı!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Mehmet Selim Açar, imar barışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Paydaş, yürürlüğe giren İmar Barışı yasasındaki bilgi eksikliğini kötüye kullanmaya çalışan firmalar olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da emlakçılar için eğitim protokolü imzalandı!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası ile Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi (HARÜSEM) arasında emlakçıların eğitimine yönelik protokol imzalandı.

Şanlıurfa'daki hastane binaları işlev kazanmalı!

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altun kapatılan çocuk ve doğum hastaneleriyle ilgili olarak esnafın ve vatandaşların durumunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa'da konut satışları yüzde 30 azaldı!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Topal: 'Son 10 yılın en zor dönemini yaşıyoruz. Konut fiyatları yüzde 20 oranında düşmesine rağmen satışlar yok denecek kadar az' dedi.

Şanlıurfa Fuar Merkezi için imzalar atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUTSO (Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası) ile ortaklaşa yapılacak olan Fuar merkezi için Protokol imzalayan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Şanlıurfa'da fuar alanı için çalışmalar başlatılacak!

Kentte kazandırılması planlanan fuar alanı için çalışmalar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yoğun çabalarıyla hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa'da turizm sektörü canlandı!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, son dönemde özellikle terör olayları nedeniyle bölgedeki turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve konaklama yerlerinin boş kaldığını söyledi.

Şanlıurfa'ya 5 bin konut müjdesi!

Şanlıurfa Tüm Emlak Müşavirleri Odası (ŞUTEM) Başkanı Fatih Topal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Milletvekili adayı Faruk Çelik’ten TOKİ’nin ilimizde 5 konutluk projeler uygulaması için söz aldıklarını söyledi.

Şanlıurfa'ya 13 bin metrekarelik Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi kurulacak!

25 farklı ayakkabı firması, Şanlıurfa 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak "Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi" için Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞTSO) ve Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzaladı.

Şanlıurfa 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planı onaylandı!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün takibi sonucunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan imar planının hazırlanmasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’de yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi...

Şanlıurfa Tabip Odası Haberi

Şanlıurfa Tabip Odası

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Tabip Odasını ziyaret eden Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecine değindi. 

Şanlıurfa'nın başlıca sorunlarına değinen Celalettin Güvenç, konut ve konut fiyatları, trafik sorunu, park bahçe sorunlarının olduğunu ve bunların analizini yaptıklarına dikkat çekerek, "Uzmanlarla görüşüyoruz; ne yapabilir, nasıl bir kent vizyonu sağlayabiliriz diye. İlk etapta gerek ulaşım gerekse kentsel dönüşümle ilgili çok önemli uzmanlarla görüşmeye başladık. Onlardan ilk raporlarımızı aldık. Mutlak surette Şanlıurfa'da bir değişim vizyonu ortaya koyacağız. 


Bütün bunların tek elden planlanması, denetlenmesi; yaşam alanlarının oluşturulması, uydu kentlerin oluşturulması yeni dönemin ilk işi olacaktır. Bu anlamda çok ciddi bir program hazırlamak lazım. Hükümetin desteğiyle bunun azminde ve kararlığındayız. Tek başımıza bir şey yapamayız; bunun için uzman ekipler kurmamız lazım. Bu işin hamasetle ilgisi yok bu...