14 / 05 / 2024

Çelik ev mi prefabrik ev mi?

Çelik ev mi prefabrik ev mi?

Çelik ev mi prefabrik ev arasında karar vermeyen kişiler, iki türün farklılıklarını ve faydalarını araştırmaya başladı. İşte merak edilen detaylar!



ÇELİK EV Mİ PREFABRİK EV Mİ?

  • Prefabrik evlerde kat seçeneği çok sınırlıdır. Tek kat ya da iki kat şeklinde üretilebilir. Çelik evlerdeyse çelik malzemenin yapısından kaynaklı olarak çok katlı binalar inşa edilebilir.
  • Prefabrik konutlar kullanım ömrü nedeniyle geçici barınma ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Bu yapılar genellikle dönemsel kullanılan yaşam alanları için tercih edilir. Bağ bahçe, yazlık gibi. Çelik konstrüksiyon yapılar ise kullanılan malzeme sayesinde oldukça dayanıklıdır ve kalıcı konutlarda kullanılır.
  • Isı ve ses yalıtımı konusunda prefabrik konutlar çelik yapılara göre daha zayıf kalmaktadır. Çünkü çelik yapılarda mantolama işlemi çok iyi yapıldığından ses ve ısı yalıtımı üst düzeyde sağlanır. Prefabrik konutlarda duvar panelleri ince olduğundan çelik yapılara göre ses ve ısı yalıtımı konusunda pek kullanışlı değildir.
  • Uzun yıllar yıpranmadan, dayanıklı bir şekilde kullanılabilen çelik yapılar çok uzun yıllar bakım ve onarım yapılmadan kullanılabilir. Her türlü iklim koşulunda prefabrik konutlara göre daha zor hasar alır. Prefabrik konutlar ise yıllar geçtikçe yıpranır ve çelik yapılara göre daha hızlı eskiyebilirler ve bakım isterler.
  • Çelik yapılar prefabrik konutlara kıyasla daha uzun ömürlüdür. Uzun yıllar bakım yapmadan konforlu bir şekilde kullanılmaya uygun yapılardır. Prefabrik konutlar da daha kısa ömürlü yapılardır. Zaman içinde kullanıma da bağlı olarak iklim şartlarından dolayı da bakım isteyebilir.
  • Çelik yapılar da prefabrik yapılar gibi sökülebilirler ama çelik yapıların sökülmesi oldukça zahmetli bir iştir. Prefabrik yapıların sökülmesi, taşınması tekrardan montajının yapılması çelik evlere göre daha kolaydır. Bunun yanında çelik yapılar sökülürken daha çok zarar görebilir. Yapının sökülme gibi durumunda prefabrik evlerde hasar oranı daha fazla olabiliyor.
  • Prefabrik yapılar çelik yapılara göre ekonomik açıdan da cep yakmaz.

Emekli promosyon iptal edilir mi? Promosyon nasıl iptal edilir?

Emekli promosyon ne zaman bitiyor?

TOKİ işyeri başvuruları başladı mı? TOKİ iş yeri başvurusu nasıl yapılır?

Geri Dön