28 / 04 / 2024

Prefabrik ile çelik ev arasındaki farklar neler?

Prefabrik ile çelik ev arasındaki farklar neler?

Son zamanlarda dayanıklılığı ve görünümü ile öne çıkan evlerden biri olan çelik yapılar, prefabrik yapılardan farklılıkları ile dikkat çekiyor. Bu durumda pek çok kişi prefabrik ev ile çelik ev arasındaki farkları merak ediyor. Merak konusu olan prefabrik ile çelik ev arasındaki farklar nelerdir?



PREFABRİK EV NEDİR?

Prefabrik evler, fabrikada üretilip sahada montajı gerçekleştirilen, panel duvarlardan oluşan yapılar olarak tanımlanabilir. Bu evler genellikle müstakil olarak inşa edilir ve çatı kolonlarından su tesisatına kadar birçok parçası önceden hazırlanmıştır. Hem kışın hem de yazın konaklamaya uygun olan prefabrik evler hızlı kurulumlarıyla da dikkat çekerler.

ÇELİK EV NEDİR?

Çelik malzemeden oluşturulmuş yapılar, duvarlarından çatısına kadar tamamen çelik kullanılarak üretilen ev türleridir. Prefabrik konutlar gibi, çelik evler de fabrikada duvarlardan çatıya, su tesisatından diğer bileşenlere kadar üretilir ve ardından sahada monte edilir. 

Prefabrik ile çelik ev arasındaki farklar neler?

PREFABRİK İLE ÇELİK EV ARASINDA HANGİ FARKLAR VARDIR?

Prefabrik ev ile çelik ev arasında birçok farklılıktan bahsetmek mümkün. Kullanım tercihi, malzemeler ve montaj süresi farklılık gösterir. İki yapı arasındaki bu farklılıklar şu şekilde açıklanabilir:

Kullanım tercihi: Prefabrik konutlar ve çelik evler, dört mevsim boyunca kullanılabilme özelliği sunarak genellikle bağımsız yapılar olarak inşa edilirler. Prefabrik konutlar genellikle genel amaçlı kullanım için tasarlanmışken, çelik evler daha çok villa tarzı yapılarla uyumlu olmaları nedeniyle villa tarzını tercih eden müşteriler tarafından ilgi görürler.

Kullanılan malzeme: Prefabrik konutlarda, taşıyıcı işlevi gören H profiline sahip direkler yaygın olarak kullanılır. Bu direklere genellikle 120 ila 125 cm arasında değişen mesafelerle duvar blokları eklenir. Bu bloklar özel bir levha ile çift taraflı kaplanmıştır. Çelik konutlarda ise taşıyıcı direkler ve duvar blokları çelik malzeme kullanılarak üretilir. 

Montaj süresi: Prefabrik evler, çelik evlere kıyasla daha hızlı bir montaj sürecine sahiptir. Örneğin, genellikle standart ölçülere sahip bir prefabrik evin kurulumu 2 ila 4 gün içinde tamamlanabilirken aynı büyüklükteki bir çelik evin montajı 6 ila 11 gün sürebilir.

 


Geri Dön